Na prvoj ovogodišnjoj sjednici Foruma za bezbjednost zajednice Grada Prijedora razmatran je izvještaj o radu za proteklu godinu, kao i program rada za 2024. godinu.

U 2023. godini Forum je održao pet redovnih sjednica, a kada je u pitanju stanje opšte bezbjednosti, dobra vijest je da nije bilo potrebe za održavanjem vanrednih zasjedanja.

“Kada je u pitanju izvještaj o radu za 2023. godinu, to je dokument koji sublimira sve tačke dnevnog reda i sva pitanja i probleme o kojima je Forum raspravljaoa i izvještavao u toku prethodne godine”, istakla je Gospa Sajak Štikovac, predsjedavajuća Foruma.

Pojasnila je koje su teme bile na dnevnom redu ovog neformalnog tijela.

“To su teme iz gotovo svih oblasti iz kojih imamo predstavnike institucija. Neke od tačaka dnevnog reda koje su bile u prethodnoj godini su informacija o stanju opšte bezbjednosti u gradu Prijedoru, problem prosjačenja, nedolično ponašanj navijačkih grupa, nasilje u porodici i vršnjačko nasilje. Tu je i pitanje unapređenja svjetlosne signalizacije na saobraćajnicama, posebno na pješačkim prelazima u užoj gradskoj zoni. Bile su i teme iz oblasti protivpožarne zaštite i uklanjanja neeksplodiranih ubojitih sredstava”.

kozarski.com