Siniša Lukić, član Biciklističkog kluba “Kozara” najbolji je sportista grada Prijedora za 2023. godinu.

On je u protekloj godini po deveti put postao prvak Bosne i Hercegovine a na Balkanskom prvenstvu za mlađe seniore osvojio je srebrnu medalju.

Drugo mjesto osvojila je Anastasija Udovičić, članica Atletskog kluba “Prijedor” dok je treći bio Danilo Vukotić, član Tekvondo kluba “Ljubija”(nagradu primila sestra Sofija pošto je Danilo na takmičenju).

Najboljem sportisti je osim pehara pripala i novčana nagrada grada Prijedora od 3.000 KM.

Drugolasirani i trećeplasirani sportista dobili su 2.000 KM odnosno 1.000 KM.

Od četvrtog do desetog mjesta plasirali su se: Lazar Dražić (KK “Prijedor-Spartak”), Nikola Ivković (Bokserski klub “Pobjednik”), Marija Gnjatić (STK “Prijedor”, Elena Torbica (Tenis klub “Dr Mladen Stojanović”), Ana Daničić (Ženski fudbalski klub “Sloga”), Draško Lajić (Padobranska sekcija Aero kluba Prijedor) i Sara Landup (DŽudo klub “Prijedor”).

Najbolja muška ekipa je Košarkaški klub “Prijedor-Spartak”, šampion Republike Srpske u sezoni 2022/23.

Najbolja ženska ekipa je Stonoteniski klub “Prijedor”, viceprvakinje BiH.

Najbolji trener je Danilo Palalić iz KK “Prijedor-Spartak”.

Priznanje za najboljeg sportskog radnika zasluženo je otišlo u ruke Milenka Anđića, sportskog direktora FK “Omarska”.

Uručena su i priznanja za 10 najperspektivnijih sportista Prijedora, a najbolji među njima je Božidar Pilipović, član Tekvondo kluba “Ljubija”.

Još su nagrađeni: Filip Tubin (Biciklistički klub “Kozara”), Jovana Topić (ŽFK “Sloga”), Tamara Banović (STK “Prijedor), Vesna Đurđević (DŽudo klub “Kozara-Željezničar”), Lara Dešić (AK “Prijedor), Marija Drakula (DŽudo klub “Prijedor”), Đorđa Rendić (Odbojkaški klub “Prijedor”), Stefan Antonić (Kik-boks klub “Vukovi”) i Lidija Brezičanin (Karate klub “Šodan”).

Najbolji mladi sportisti su dobili novčanu nagradu od 200 KM od kompanije ArcelorMittal Prijedor, dok je firma “Sport vision” nagradila Pilipovića sa 300 KM.

Specijalna priznanja za promociju sporta su dobili Kuglaški klub “Rudar” i Šahovski klub “Rudar” kao i Aleksandar Savić, predsjednik FSA Prijedor za poseban doprinos u razvoju i unapređenju sporta.

Poshthumno priznanje za sveukupan doprinos i razvoj sporta u Prijedoru pripalo je LJubiši Aramanda.

Jubilarna priznanja za 30 godina postojanja dobili su Tekvondo klub “Kozara” i Karate klub “Šodan”, Fudbalski klub “Omarska” za 50 godina postojanja, Planinarsko društvo “Klekovača” za 70 godina postojanja te Fudbalski klub “Rudar-Prijedor” za 95 godina postojanja kao i Stojan Janjetović za 40 godina fudbalske karijere.

Priznanja su dobili i Radenko Marinović, Pero Gavranović, Slavko Antonić i Milan Tomaš za ostvarene rezultate u konkurenciji veterana.

Organizator “Izbora sportiste grada Prijedora” bio je IPC “Kozarski vjesnik”, a generalni pokrovitelj grad Prijedor.

U programu manifestacije učestvovali su muška i ženska pjevačka grupa Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor, duo karlo i Milan te članice Plesnog studija “TOP DAnce”.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com