U petak od 19 časova u Pozorištu Prijedor, na manifestaciji „Izbor sportiste godine“ biti poznato ko su najuspješniji sportisti grada za 2023. godinu. Ukupno je pristiglo 18 prijava, a žiri je odabrao 10 najboljih. Predsjednik žirija Milovan Srdić kaže, da je sve odrađeno korektno i odgovorno.

„Za ovogodišnji „Izbor sportiste godine“ pristiglo je ukupno 18 prijava, u sedmočlanom žiriju smatramo da smo obavili ispravan posao. Prijavljeni su bodovani po Pravilniku i izabrano je 10 najboljih i najuspješnijih sportista za 2023. godinu. Pored toga, izdvojeno je i 10 najuspješnijih mladih, perspektivnih sportista , a na 54.“ Izboru sportiste godine“ takođe će biti dodijeljena jubilarna priznanja , specijalne nagrade i posthumno priznanje“, rekao je Srdić.

Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije i član Organizacionog odbora je rekao, da je veliki posao iza Organizacionog odbora ove manifestacije, te da se aktivno radilo u protekla dva i po mjeseca na izboru sportiste.

„Mi smo zaista ponosni na ovu manifestaciju kao grad i Gradska uprava. Naravno da svaki grad i lokalna zajednica imaju slične manifestacije, ali ono čime se Grad Prijedor definitivno izdvaja jesu ta sredstva, koja smo od kad je došao na čelo grada Slobodan Javor, zaista povećali u enormnom iznosu i nagrade su jako vrijedne , jako važne i to naši sportisti osjećaju“ , naveo je on. Istakao je da sportisti znaju da je grad uvijek uz njih , da osjećaju podršku Gradske uprave, koja se trudi da uvijek ima sinergiju sa našim sportistima.

„Mi smo čvrsto opredijeljeni da je Prijedor grad sporta i to prepoznajemo po raznim i manifestacijama, ali i odlukama koje donosimo. Naše odluke su jasne, precizne i poruka koju šaljemo je takva, da želimo da stojimo iza naših sportista, a potvrda toga jeste ulaganje u nebrojene projekte, infrastrukturne kada su u pitanju sportski objekti, ali svakako i svakodnevne pomoći sportskim klubovima. Našim sportistima dajemo uslove za rad, a oni nas veoma raduju kada se vrate sa osvojenim medaljama i kada ostvare brojne uspjehe“, kazao je Milješić.

Milješić je rekao za „Kozarski vjesnik“ da je Grad Prijedor odlučio da najbolji sportista grada za 2023. godinu bude i direktni dobitnik sportske stipendije za koju će naredne sedmice biti raspisan javni poziv. Za prva tri mjesta, Grad Prijedor je obezbijedio novčane nagrade u iznosu od 3.000, 2.000 i 1.000 KM. I ove godine, Kompanija “Arcelor Mital Prijedor” novčano će nagraditi deset mladih perspektivnih sportista, a najuspješnijeg mladog sportistu nagradiće i prijatelj manifestacije, kompanija “Sport vision”. Pokrovitelj 54. “Izbora sportiste” je Grad Prijedor.

kozarski.com