Odbornici Skupštine grada Prijedora razmatraće iduće sedmice prijedlog odluke o kreditnom zaduženju grada za finansiranje kapitalnih projekata, izvještaj o radu Skupštine za prošlu godinu i prijedlog o oslikavanju murala na zgradi Gradske uprave, najavljeno je danas iz skupštinske službe.

Na dnevnom redu su prijedlozi odluka o visini vrijednosti nepokretnosti, o utvrđivanju poreske stope za oporezivanje nepokretnosti, o izradi plana upravljanja imovinom grada i o subvenciji javnog gradskog-prigradskog prevoza.

Pred odbornicima će se naći odluke o izdvajanju sredstava iz budžeta grada za oblast predškolskog vaspitanja i obrazovanja i o ekonomskoj cijeni usluge Dječiji vrtić “Radost”, programi mjera za sprečavanje zaraznih bolesti i sistematske dezinsekcije i deratizacije, te dvije tačke o subvencijama za korisnike vodnih usluga.

Među 26 tačaka dnevnog reda, devet je kadrovskih rješenja i jedan akt iz prostornog planiranja, a na početku sjednice biće verifikovan mandat odborniku Borislavu Kojiću iz Ujedinjene Srpske koji dolazi na mjesto Milorada Radića koji se Centralnoj izbornoj komisiji BiH obratio sa zahtjevom za utvrđivanje prestanka mandata, iz ličnih razloga.

Sjednica je zakazana za četvrtak, 29. februara, u 10.00 časova. /kr

SRNA
Foto – ilustracija