Fudbaler Nikola Marmat napustio je redove NK “TOŠK” Tešanj, člana Prve nogometne lige Federacije BiH.

Mladi Prijedorčanin je u ovaj klub stigao prošle zime i u proteklih godinu dana je odigrao 24 meča uz jedan postignut pogodak.

-NK “TOŠK” Tešanj obavještava javnost da je sporazumno raskinut ugovor sa igračem Nikola Marmat. Nikola je stigao u TOŠK na zimskoj pauzi u sezoni 2022/2023 iz ekipe FK Rudar Prijedor. Za naš klub je odigrao ukupno 24 utakmice, od kojih 23 u Prvoj ligi FBiH, gdje je postigao jedan pogodak u utakmici protiv ekipe HNK Tomislav, te jednu utakmicu u Kup takmičenju. Nikoli se zahvaljujemo na korektnom, predanom, profesionalnom radu i odnosu prema klubu, te mu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere. Sretno Nikola! – naveli su iz NK “TOŠK”.

Nikola Marmat je prošao omladinske kategorije “Rudar-Prijedora” gdje je ostvario odlične rezultate a nastupao je i u Omladinskoj Premijer ligi BiH.

U seniorskoj karijeri, koju su na žalost usporile povrede, nastupao je za “Slogu” iz Doboja, “Omarsku”, “Rudar-Prijedor” i pomenuti “TOŠK”.

Dvadesettrogodišnji Nikola Marmat može da pokriva nekoliko pozicija u timu a nakon raskida ugovora sa ekipom iz Tešnja već su ga kontaktirali neki klubovi iz Prve i Druge lige RS.

Tekst – www.prijedordanas.com
Foto – NK TOŠK