Za prvih šest mjeseci rada Specijalistički centar „Dr Predojević“ Prijedor dostigao je broj pruženih zdravstvenih usluga koji su vlasnici i osnivači ove zdravstvene ustanove planirali za period od dvije do tri godine.

„I to nije broj pregleda koji smo očekivali, nego, iskren da budem, kojem smo se nadali. To nam je siguran pokazatelj da smo za veoma kratko vrijeme zadobili povjerenje građana. Sve ćemo uraditi da ga i opravdamo i sačuvamo – kvalitetnim radom i poštenim odnosom prema pacijentu“, izjavio je za portal www.prijedordanas.com” rel=”noopener” target=”_blank”>prijedordanas.com Goran Predojević, ljekar subspecijalista gastroenterohepatologije koji rukovodi centrom.

On je naveo da nisu u pitanju samo sugrađani, već pacijenti iz Oštre Luke, Sanskog Mosta, Ključa, Kozarske Dubice, Kostajnice, Novog Grada, Hrvatske Kostajnice i Siska, koji su ovu ustanovu prepoznali kao kredibilnu i referentnu.

„Poruka koju šaljemo jeste: idemo dalje. Počinjemo se pozicionirati kao lider u ovoj regiji u određenim oblastima. Osluškujući potrebe pacijenata već u ovoj godini širimo i prostor i djelatnost“, poručio je Predojević.

Prema njegovim riječima, uz sadašnji prostor u toku je izgradnja novog, većeg od postojećeg. Zajedno će imati blizu 300 kvadratnih metara površine. Očekuje se da taj novi dio počne s radom u toku ove godine, jer će i prije završetka zgrade početi adaptacija prostora prema projektu unutrašnjeg uređenja koji je u pripremi.

„To smo odlučili jer smo uvidjeli da postoji potreba za određenim procedurama. Znači, ono što pacijentu treba, a ne može da uradi. A toga je mnogo. Prioriteti će biti radiološka dijagnostika gdje ćemo imati dodatnu ultrazvučnu dijagnostiku, mamografiju i CT, što će biti prvi CT aparat u privatnom sektoru u cijeloj regiji. Trenutno postoje na našoj regiji dva CT aparata u javnim ustanovama, ali se to pokazalo kao nedovoljno za potrebe naše regije, pa veliki broj pacijenata ide u Banjaluku. Planiramo postati vodeći centar za liječenje hemoroidalne bolesti, gdje je u planu dodatna edukacija i nabavka najsavremenije laserske opreme. Zatim ćemo otvoriti ginekološku službu, te laboratoriju u kojoj ćete moći uraditi sve moguće analize“, najavio je Predojević.

On je naglasio da je ova zdravstvena ustanova i do sada nabavljala najsavremeniju opremu i da će tako činiti i ubuduće.

„Tako biramo i doktore. Uzalud najbolji aparati ako ih nema ko kvalitetno očitati. Zovem ljude čiji su mi nalazi prolazili kroz ruke proteklih 15 godina koliko sam radio u prijedorskoj bolnici. Kuriozitet je da ovdje sa mnom sada rade gotovo svi oni koji su mene dočekali na internom kao specijalizanta: dr Nada Lazić, dr Vesna Jelača, dr Ljubomir Vuković, dr Tihomir Matijaš, dr Vlado Vujović, što mi je izuzetna čast“, istakao je Predojević.

On je kazao da se potvrđuje pravilo da je najbolja reklama ona koja ide od usta do usta, šta pacijenti čuju jedni od drugih.

„Sistem rada ovdje je drugačiji i ima više vremena da se posveti svakom pacijentu. A pacijent je najbitniji jer zbog njih i postojimo“, zaključio je Predojević.

Specijalistički centar „Dr Predojević“ otvoren je početkom juna 2023. Nalazi se u Radničkoj ulici, preko puta teniskih terena. Pokriva pedijatriju, kardiologiju i internistički dio sa svim specijalnostima, kroz konsultantsko-specijalističku zaštitu tu su reumatolog, nefrolog, endokrinolog, hematolog, otorinolaringolog, dermatolog, neurolog, psihijatar, specijalista medicine rada, psiholog, pulmolog, urolog, vaskularni hirurg, hirurg, ortoped, dječji kardiolog, neuropedijatar i fizijatar, a ima i laboratoriju i ultrazvučnu dijagnostiku.

– Zakupljen medijski prostor –

Tekst i foto – Katarina Panić – www.prijedordanas.com