U organizaciji Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor, KUD-a “Milan Egić” Brezičani i KUD-a “Saničani”, večeras će biti održan Memorijalni koncert simboličnog naziva “Oj jabuko jesu l’ još na grani”.

Koncert se održava u Pozorištu Prijedor u čast Savana Runje, Nikole Šarkijevića i Rajka Desnice, kulturno-umjetničkih pregalaca koji su tokom više decenija radili sa hiljadama djece i mladih u našem gradu.

Ova manifestacija počinje u 19 časova a ulaz je slobodan.

-Poštovani prijatelji, dragi sugrađani, pozivamo vas da prisustvujete večerašnjem Memorijalnom koncertu simboličnog naziva “Oj jabuko jesi l’ još na grani”, kojeg organizujemo sa našim prijateljima iz KUD “Milan Egić” i KUD “Saničani”, a u čast naših učitelja, prijatelja, saradnika… Savana Runje, Nikole Šarkijevića i Rajka Desnice. Naše tri jabuke, koje su nas svojim radom i predanošću zadužile i ostavile nam u amanet da čuvamo njihovo nasljeđe i da nastavimo sa njihovim radom – piše u objavi Udruženja za očuvanje tradicije Prijedor.

takođe se navodi da uskoro slijede nove aktivnosti na raznim manifestacijama sa veoma raznovrsnim programima počevši od kraja januara i nastupa na Svetosavskom balu a sve se nastavlja tokom februara i marta uz veoma bogatu ponudu različitih kulturnih sadržaja na zajedničku radost i zadovoljstvo članova Udruženja i svih naših sugrađana.

Priredio – www.prijedordanas.com