Plaketom “Amblem i zastava Republike Srpske” odlikovana je Martina Sekulić iz Lamovite.

Ovo značajno priznanje uručeno joj je povodom Dana Republike Srpske.

Zasluženo je u njenim rukama, jer je prošle godine kao učenica devetog razreda Osnovne škole “Jovan Dučić” iz Lamovite osvojila prvo mjesto na Republičkom takmičenju iz ruskog jezika.

“Ovo priznanje mi je motivacija da se i daljem trudim i radim na sebi, jer se rad i trud uvijek isplate. Ruski jezik je lijep jezik, meni se sviđa taj akcenat. Kada sam počela da učim ruski jezik u šestom razredu osnovne škole, nastavnica je primijetila da mi dobro ide i nakon toga posvetila sam se tome i ovo je ostvaren uspjeh”, rekla je Martina.

Veliko je ovo priznanje za našu školu i nagrada za trud Martine i njene nastavnice Slobodanke Nedimović, ističu u Osnovnoj školi “Jovan Dučić” u Lamovitoj.

U ovoj školi, koja broji preko 170 učenika, ruski jezik se izučava od 1976. godine.

“Martina je bila odlična učenica i više puta pohvaljivana za primjerno vladanje. Ostvarivala je zapažene rezultate i na ostalim takmičenjima. Ovo je kruna njenog rada kao i njene nastavnice Slobodanke Nedimović. Mi smo godinama domaćini regionalnog takmičenja iz ruskog jezika i s obzirom da se ruski jezik izučava u dvije osnovne škole u Prijedoru ovo priznanje je za nas veoma značajno”, rekao je Marinko Vučkovac, direktor OŠ “Jovan Dučić” u Lamovitoj.

Martina Sekulić sada je učenica Mašinske škole u Prijedoru.

Školuje se za CNC operatera za metal i kako ističe, trudiće se da ostvari najbolje rezultate u daljem školovanju.

kozarski.com