fk gomjenica-proljeceFudbaleri Gomjenice, lidera na tabeli Četvrte lige FSP Prijedor, u derbiju 18.kola ostvarili su protiv drugoplasirane Kozare 13. ovosezonsku pobjedu, savladavši pomenutog rivala sa 2:0 čime su osigurali titulu i plasman u viši rang takmičenja.

Vrijedi istaći da se tim iz Donjih Orlovaca predstavio u lijepom izdanju i već poslije 48 sekundi mogao je doći u vođstvo, ali je Dalibor Savić iz blizine iskosa sa lijeve strane lijevom nogom poslao loptu kraj suprotne stative. Aplauz publike na stadionu „Celpak“ izmamio je u 22. minuti Mladen Kesić kada je sa gotovo 35 metara iskosa sa desne strane iz slobodnog udarca poslao loptu kraj same suprotne stative.

Samo dva minuta kasnije gotovo sa iste pozicije, ali na suprotnoj strani Igor Mršić, takođe iz „slobodnjaka“ snažno tuče, a lopta je „u luku“ odskočila ispred Davora Žabića, koji je u odsustvu golmana, kao igrač zauzeo mjesto među stativama, i odsjela u mreži za 1:0.

U 33. minuti mogli su domaći da udvostruče prednost. Sigurni Borislav Popović samo u ovom trenutku nije najbolje zahvatio loptu, a ona je stigla do najboljeg aktera meča Branislava Kajtaza, koji je munjevito reagovao, ali je tukao kraj lijeve stative. Oprobao je Kajtez udarac četiri minuta kasnije, sa oko 20 metara, ali je pogodio desnu stativu Žabićevog gola.

I u nastavku igra dostojna derbija, otvorena sa obje strane. U 55. minuti, nakon slobodnog udarca Kesića, lopta dolazi do Miloša Railića, koji je bio kraj lijeve stative imenjaka na golu Gomjeničana Torbice, pokušao je petom da ga savlada, ali nije uspio.

Najljepši momenat susreta dogodio se u 69. minuti. Kajtez je sa ivice šesnaesterca majstorski iz slobodnog udarca pogodio same lijeve raklje gola Orlovčana i, moglo se već tada naslutiti, riješio sve dileme oko pobjednika jer je bilo 2:0.

Nastavio je tako izvanredni napadač svoju izvanrednu golgetersku seriju, pošto se u posljednje četiri utakmice, računajući i polufinale Kupa grada Prijedora, čak devet puta upisao u listu strijelaca.

Zaslužili su gosti da postignu počasni pogodak, ali u tome nisu uspjeli, a najveću priliku imali su u 80. minuti. Odličnu akciju započeo je prodorom po desnoj strani Goran Karajica, na njegovo ubacivanje reaguje Bojan Đujić, „povratnom loptom“ za Žaru Pecalja, koji sa 12-13 metara u naletu snažno cilja pod prečku, ali je Torbica „panterski“ reagovao i izbacio loptu u korner.

-Napravili smo još jedan korak ka šampionskoj tituli. Zahvalio bih se Kozari na korektnoj igri, a svojim momcima čestitao, jer nije uvijek lako igrati pod imperativom pobjede. Imali smo prednost na odmoru i u nastavku svjesno odigrali onoliko koliko je bilo potrebno za nova tri boda – rekao je trener Gomjenice Mile Kotaran.

Nisu imali razloga za nezadovoljstvo ni u Kozari, koja je igrala u oslabljenom sastavu, zbog kartona i povreda, sa samo jednim rezervnim igračem na klupi.

-Nadam se da nismo razočarali igrom u derbiju i da smo bili dostojan takmac lideru. Zadovoljni smo što smo se, nakon slabe jeseni u nastavku podigli, ovo nam je bio prvi proljećni poraz, a preostaje nam da Gomjenici čestitamo na zasluženo osvojenom prvom mjestu – istakao je strateg Orlovčana Miomir Kesić.

Gomjenica-Kozara(Donji Orlovci) 2:0(1:0)

Prijedor
Stadion: „Celpak“
Gledalaca: 100
Sudija: Milan Joškić (Prijedor) 7
Strijelci: Mršić u 24. i Kajtez u 69. minuti
Žuti kartoni: Kajtez, Mršić, Kreća (Gomjenica), Kesić, Railić (Kozara)

GOMJENICA: M.Torbica 7, Dragić 7,5, Vasiljević 7, Draganić 7, Tadić 7,5, Đurkić 7, Pantoš 6,5 (od 82. Tevanović -), Milošević 6,5 (od 46. V.Torbica 7), Kreća 7, Mršić 7,5 (od 63. Lazić -), Kajtez 8
Trener: Mile Kotaran

KOZARA:
Žabić 6,5, Guskić 6,5, Railić 6,5, Popović 7, Kesić 7,5, Ž.Pecalj 7, Radić 7,5, Savić 7, Đujić 6,5, Karajica 7, Bilbija 6 (od 55. M.Pecalj 6,5)
Trener: Momir Kesić

Igrač utakmice: Branislav Kajtez (Gomjenica)

Tekst – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – FK Gomjenica