Humanost je ono što odlikuje učenike Osnovne škole ”Branko Ćopić”.

Posljednja u nizu akcija koju su organizovali je humanitarni bazar u dvorištu škole, s ciljem prikupljanja sredstava za liječenje njihovog školskog druga Nenada Aničića.

”Svi zajedno smo se angažovali, učenici nižih razreda su sa učiteljicama nešto nacrtali, napravili, a mi stariji donjeli smo nešto od kuće, napravili, kako bi mogli da organizujemo ovaj bazar, skupimo novac i uplatimo za liječenje našeg drugara Nenada Aničića koji je učenik ove škole i koji teško boluje”, rekla je Đurđa Budimir, učenica Osnovne škole ”Branko Ćopić”.

Ideja za ovu humanitarnu priču inicirana je na Savjetu učenika, a uz nesebičan odziv svih đaka, uspješno je realizovana.

”Ovdje kad dođu ljudi mogu svašta da vide i da kupe, ima hrane, različitih igračaka i ostalo. Sav novac od prodaje ide za liječenje našeg druga”, dodala je Vanja Stjepanović, učenica Osnovne škole ”Branko Ćopić”.

U ovoj prijedorskoj školi, ponose se svojim učenicima. Kako ističu, to je samo jedna u nizu humanitarnih akcija.

”Zahvaljujem se svim učenicima, roditeljima, svojim kolega i svima onima koji su učestvovali u ovom bazaru i da poželimo ozdravljenje našem Nenadu”, dodala je Sanja Munjiza, direktor Osnovne škole ”Branko Ćopić”.

Zbog bazara u Osnovnoj školi “Branko Ćopić”, nakratko je prolongiran početak sjednice Skupštine grada.

Naime, na prijedlog gradonačelnika Prijedora, svi odbornici na čelu sa Slobodanom Javorom, obišli su bazar i učestvovali u ovoj humanitarnoj priči.

kozarski.com