Prohodnost većine puteva u Republici Srpskoj je zadovoljavajuća, vozi se po pretežno suvim kolovozima, dok su zbog slabije kiše u donjem Podrinju kolovozi mokri i kluztavi.

Vozačima skrećemo pažnju i na mogućnost sitnijih odrona, pa savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz poštovanje saobraćajnih propisa i drugih učesnika u saobraćaju.

Magla je prisutna i na području Prijedora ovog subotnjeg jutra.

Na putevima na kojima se izvode sanacioni radovi, obavezno je poštovanje privremene signalizacije, koja reguliše saobraćaj.

Na magistralnom putu MI-108 dionica Prijedor-Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji autoputa Banjaluka-Prijedor, u periodu od 10.01. do 31.12.2023. dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Na regionalnom putu PII-1502 dionica Prijedor 3-granica RS/FBiH (Stara Rijeka) dolaziće do izmjene u režimu saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko navedenog puta. (16.03. do 31.12.2023.).

U informativnoj službi AMS RS, u upotrebi je već duže vrijeme poseban broj “vozačke solidarnosti” – 066/823-000 – na koji vozači mogu da pošalju SMS poruku i obavijeste dežurne radnike Informativno-dispečerskog centra AMS RS o vanrednim zastojima, saobraćajnim nezgodama ili drugim problemima na putu. Vozači, obavijestite AMS RS o zastojima i problemima na putu putem SMS broja “vozačke solidarnosti”, 066/823-000. Zbog velikog broja poziva na broj 1285, informacije o stanju na putevima i pomoć na putu u Republici Srpskoj možete dobiti i na broj 066/823-000 ili putem internet stranice.

Na graničnim prelazima Gradiška i Gradina pojačan je intezitet saobraćaja na ulazu u BiH. Na ostalim GP trenutno nema dužih zadržavanja.

AMS RS
foto – ilustracija