Nakon što je Republička uprava za inspekcijske poslove – Odjeljenje Prijedor, Biciklističkom klubu “Kozara” iz Prijedora izdala “Zabranu obavljanja sportskih aktivnosti i djelatnosti” oglasio se i najbolji i najtrofejniji član ovog kluba, Siniša Lukić.

Podsjećamo, on je aktuelni vicešampion Balkana u brdskom biciklizmu, dugogodišnji prvak BiH i osvajač brojnih medalja na raznim biciklističkim utrkama u našoj zemlji i inostranstvu.

Biciklističkom klubu “Kozara” iz Prijedora zabranjeno bavljenje sportom

Redovan je student Fakulteta za fizičku kulturu u Banjaluci.

Siniša Lukić je ovu odluku nazvao sramnom.

Kompletnu reakciju ovog uzornog Prijedorčanina koji “živi” biciklizam prenosimo u cijelosti.

Budući da su vjerujem sada već svi moji prijatelji upoznati sa sramnom odlukom inspektora za sport grada Prijedora, red bi bio da i ja kao neko oštećen napišem koju riječ.

Poruka koja me je jutros dočekala u Viber grupi našeg kluba me je zgrozila i u potpunosti poljuljala, ali ne po pitanju nastavka bavljenja sportom, već po pitanju ostanka bavljenja sportom u gradu i državi kojoj živim.

Do sada u svojoj sportskoj karijeri dugoj 9 godina, nisam čuo da je ijednom klubu na svijetu zabranjeno bavljenje sportom te daljim nastavkom rada i realizacijom sportskih aktivnosti.

Ali eto mi smo prvi u svijetu….

Gospodin inspektor je dao za pravo sebi da nam zabrani bavljenje sportom i onim što volimo i živimo, a nije smogao snage da dođe na jedan vrhunski događaj regiona koji je okupio svijetska imena i asove svijeta biciklizma…

Naravno i pored toga što nije bio u stanju doći, pošto vjerujem da nije upoznat ni sa riječju koja se piše BICIKLIZAM, čvrsto sam uvjeren da nije ni znao da u njegovom gradu odskora ima i viceprvaka Balkana…. mada kao da je teško biti drugi na Balkanu, moš’ misliti, 12 država, pih….

Ovo što se desilo mojim kolegama, mom klubu i meni vjerujem nije poznato niti jednom profesoru mog fakulteta, tako da ni ja ne griješim kada kažem da smo prvi sportski klub sa zabranom bavljenja sportom…

Naravno da na ovome nećemo stati, postoje ljudi koji će pomoći da se izborimo sa politikom kojoj mjesto u sportu NIJE!

Od mene toliko, za sad.. a nadam se da će uvaženi inspektor smoći snage da barem bude upoznat sa sportovima, kad sa pravilima ne vlada, ali nije ni za čudo kada nije školovan za sportskog radnika. Sportski pozdrav za sve, treniram za iduću sezonu pa da ne pišem neke pretjerane romane.

Priredio – www.prijedordanas.com
Foto – Siniša Lukić