predapd-kredo krajinaAgencija za ekonomski razvoj grada Prijedora “Preda-PD” predstavila je javni poziv za sufinansiranje projekata iz sredstava razvojnog fonda “Kredo Krajina” namijenjenih privrednim društvima iz metalske i drvne industrije, proizvodnje hrane, pića, kože i obuće.

Maksimalan iznos granta po jednom projektu iznosi 30.000 KM, a od svih korisnika traži se sufinansiranje u iznosu od 50 odsto vrijednosti projekta.

Sredstva su namijenjena unapređenju konkurentnosti poslovanja, kreiranju novih i očuvanju postojećih radnih mjesta.

Osim privrednih društava, za podršku iz razvojnog fonda mogu da apliciraju i jedinice lokalne samouprave i neprofitne organizacije. Od ukupno raspoloživih 926.499 KM, 78 odsto je namijenjeno privrednim društvima.

Prezentacija je organizovana u saradnji sa Agencijom za razvoj preduzeća “Eda” Banjaluka, a program “Kredo Krajina” finansira švedska Vlada.

Javni poziv je otvoren do 20. maja. Detaljne informacije i prateća dokumentacija dostupni su na veb stranici www.edabl.org.

Centar za istraživanje i inovativnost agencije “Preda-PD” svim zainteresovanima je na raspolaganju za pružanje pomoći u pripremi prijedloga projekata.

SRNA