Pripadnici Žandarmerije Republike Srpske rastjerali su Bistričane koji su spriječavali nezakonite radnje u svom selu – kaže za Srpskainfo Zoran Ninić, mještanin Bistrice nadomak Prijedora.

Kamioni “Drvo eksporta” iz Teslića, po riječima mještana, juče su kamionima počeli da voze iskopani lignit, “iako postupak za dodjelu koncesije za rudnik još nije završen”.

Rufijevi kamioni uz pomoć policije voze ugalj iz Bistrice kod Prijedora – FOTO

To je bio dodatni razlog za protest mještana.

– Dvojica – trojica komšija su i legli na put, ali su ih na kraju policajci doslovno prenijeli, spriječili našu borbu i dozvolili prolaz kamionima – objašnjava Ninić koji poručuje da mještani i dalje nastavljaju borbu koju su započeli pravnim putem.

Ninić kaže da nikako ne može da razumije da se nijedan političar iz Republike Srpske za tri – četiri mjeseca, od kada je zvanično počela pobuna mještana ovog bogatog sela kod Prijedora, nije udostojio da dođe i da posluša glas svog naroda.

– Iskoristio bih priliku da pozdravim političare iz reda bošnjačkog naroda i da im se zahvalim koji su podržali naše komšije iz Kozarca u njihovim zahtjevima oko trase predviđenog auto-puta Banjaluka-Prijedor. Svaka im čast na tome – poručuje Ninić.

srpskainfo.com