Biciklizam, planinarenje, sportsko penjanje i šah, samo su neki od sportova koji su predstavljeni na gradskom trgu u okviru manifestacije ”Dani sporta”. Iz prijedorskih klubova iskoristili su priliku da sugrađanima pokažu šta rade, ali i da ih pozovu da im se pridruže.

“Predstavili smo neke svoje rezultate i igrače, s ciljem da stonom tenisu privučemo djecu, ali i rekreativce”, rekao je Slavko Antonić, predsjednik Stonoteniskog kluba ”Prijedor”.

Na „Danima sporta“ učestvovali su i članovi Odreda izviđača ”Dr Mladen Stojanović” Prijedor.

“Građani su mogli da razgledaju izviđačke rekvizite, šatore, logorsku vatru. Tu smo da odgovorimo na sva pitanja naših sugrađana”, rekao je Ernest Badnjević, starješina ovog odreda.

Cilj manifestacije je promocija svih sportova koji postoje u Prijedoru, poručuju iz Gradske uprave.

„Posebno bih se zahvalio svim klubovima koji su, i ove godine, dali veliki doprinos da ova manifestacija uspije”, naglasio je Aleksandar Milješić, v.d. načelnika gradskog Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije.

Iako je prethodno bilo najavljeno za srijedu, zatvaranje „Dana sporta“ biće u utorak u 17 časova, kada će uslijediti svečani defile šetališnom zonom i promocija košarke, rukometa, karatea, tekvondoa i odbojke.

Ova manifestacija održava se po drugi put.

kozarski.com