Rudar-Prijedor: Omarska
Subota, 27.maj u 17:30
A sada spektakl. Po prvi put u svojoj istoriji Omarska gostuje kod ekipe Rudara na gradskom stadionu. Kao što reče jedan naš navijač da je neko osamdesetih godina rekao da će Omarska igrati u istoj ligi sa Rudarom vjerovatno bi ga poslali kod Numana ili Elenkova. Ali, eto, dan po dan, trening po trening, utakmica po utakmica i Omarska je stigla do utakmice protiv Rudara.

Nema spora, Rudar je veliki, mnogo veći klub od Omarske i Rudaru ćemo ukazati svo poštovanje, ali nema straha, niti ćemo podcjeniti ali ni precjeniti Rudar. Omarskoj su bodovi neophodni i ne može biti nikakvih kalkulacija u subotu.

Za Omarsku je utakmica sa Rudarom potvrda dobrog rada u poslednjih dvadeset godina i potvrda da je klub napravio korak naprijed. Takođe, ova utakmica će sasvim sigurno biti još jedan praznik fudbala, jer se očekuje velika podrška fudbalerima Omarske. Bilo kako bilo, atmosfera se već zagrijava, o ovoj utakmici se naveliko priča i u Omarskoj i u Prijedoru, pa i šire i sigurni smo da nas u subotu očekuje prava fudbalska atmosfera.

Puno je raznih priča i oko raspleta ovogodišnjeg prvenstva. Hoće li biti baraža, hoće li ispasti Leotar, hoće li Krupa u Premijer ligu, hoće li Rudar pustiti Omarskoj? Sve su to nepoznanice, osim da Rudar neće pustiti Omarskoj. Niti Omarska tako igra, niti traži, niti se Rudar može poigravati sa renomeom kluba. Istina je da Rudaru bodovi ništa ne znače, ali šuškalo se da će Rudar pustiti Podrinju, pa da će pustiti Modriči i pokazalo se da su sve to bile neutemeljene priče.

Sa druge strane, Omarska napokon igra jednu utakmicu bez grča. Opstanak je obezbjeđen, a ne bojimo se ni baraža, ako budemo igrali u njemu. Cijelo proljeće ekipa igra u grču i sigurni smo da bi rezultati bili mnogo bolji da nije bilo tog pritiska. Ovako, protiv Rudara imamo sve uslove da pružimo možda i najbolju partiju ovog proljeća, da se nadigravamo i da se nadamo pozitivnom rezultatu.

Svoja predviđanja za utakmicu sa Rudarom dao je Anando Krecelj: ”Radujemo se utakmici protiv gradskog rivala. Znamo da su oni u dobroj formi i imaju kvalitetan tim i iz tog ugla ih poštujemo, ali mi vjerujemo u sebe i naš kvalitet i dolazimo na dobar fudbal. Nadamo se da ćemo napokon pružiti jednu dobru partiju u gostima, da ćemo pokazati igru koja nas krasi na domaćim utakmicama. Biće tu dosta naše publike i to će biti još jedan podstrek i motiv za nas, kao i sam protivnik. Dobar rezultat nas rješava bilo kakvih kalkulacija i baraža i zato idemo na pobjedu”

Međusobni susreti

2022/23 1-0

FK Omarska