Radio televizija Republike Srpske 29. put organizuje Međunarodni đurđevdanski festival dječije pjesme koji će se održati sutra u 17 časova u direktnom prenosu na našem programu.

Na konferenciji za novinare predstavljen je ovogodišnji program.

Učesnici su spremni, tehničke pripreme se privode kraju, a radosti i pjesme ne nedostaje ni ove godine na najvećem regionalnom festivalu za najbolju dječiju kompoziciju.

Tradicija Đurđevdanskog festivala ima ne samo muzički karakter već i obrazovni.

Generalna direktorka RTRS-a Dijana Milanković pozvala je svu prisutnu djecu da se druže i uživaju u naredna dva dana upoznavajući se i družeći se.

Istakla je da se ovaj festival i organizuje da bi se talentovanoj djeci, kompozitorima, tekstopiscima, aranžerima dao medijski prostor da iskažu svoje talente i umijeća, i da je to i dužnost javnog emitera. Dodala je da je RTRS posebno ponosan da je preko 500 kompozicija napisano za ovih 29 godina i da je preko 550 djece nastupalo na festivalu.

Ove godine prvi put samo djevojčice pjevaju.

Njih 21 iz Letonije, Rusije, Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i naravno Republike Srpske i BiH izvešće 18 kompozicija a najbolje će proglasiti stručni žiri koji čine kompozitori i muzički radnici.

– Na organizaciji festivala radili su mnogobrojni timovi, jer ovaj festival nije samo festival kvalitetne dječije pjesme nego je i svojevrsni televizijski spektakl – istakao je urednik festivala Dejan Dejanović.

Radosne zbog druženja sa vršnjacima Đurđevdanske zvjezdice čekaju svoje nastupe sutra od 17 časova u direktnom prenosu iz Studija 1 RTRS-a na zemaljskim i kablovskim kanalima RTRS, ali i uživo na internet stranici www. rtrs.tv kao i zvaničnom Јutjub kanalu Televizije.

RTRS

Među takmičarima su i dvije mlade Prijedorčanke.

Za njih možete glasati na Facebook stranici Đurđevdanskog festivala tako što ćete lajkovati objavu njihovog spota kojeg vidite ispod.

13. VOLIM – Jana Dragojević i Maša Gašić (Prijedor) Glasaj za Janu Dragojević i Mašu Gašić iz Prijedora i pjesmu „Volim“, jednom od opcija lajk isključivo na ovoj Facebook objavi i pomozi izvođaču i autoru da osvoje nagradu publike. Nagradu će osvojiti izvođač čiji spot bude imao najviše lajkova na zvaničnoj Facebook stranici festivala. Glasanje traje do kraja festivalske emisije koja se emituje 13. maja od 17 časova na RTRS.