Teodora Simović, atletičarka Atletskog kluba “Novi Pazar” iz istoimenog grada u kategoriji seniorki i kenijski atletičar Hilari Kiptum Majo Kimajo kod seniora pobjednici su 62. Međunarodne ulične trke “Prijedor 2023”.

“Pre nekoliko dana sam došla sa priprema reprezentacije Srbije i ovo mi je bila prva kontrolna trka pred dalja takmičenja. S obzirom na kišu i klizavu stazu srećna sam što sam osvojila pobjedu i dokazala da sam u dobroj formi i da je ovo početak za dobre rezultate za koje se spremam”, rekla je Simovićeva.

Ona je zahvalila organizatoru na tradicionalnoj dobroj trci u Prijedoru, a svoju pobjedu je, kao sportista i prosvjetni radnik, posvetila svim nedavno stradalim žrtvama u Srbiji.

“Iskreno se nadam da se to više nikada na Balkanu neće desiti”, rekla je Simovićeva.

Kenijac Kimajo je ostvario drugu pobjedu u Prijedoru u trci za koju je rekao da je bila veoma kvalitetna.

“Zahvalan sam ogranizatoru na pozivu, bila je sjajna atmosfera, malo klizava staza zbog kiše, ali sam uspio da pobijedim kao i prije šest godina”, rekao je Kimajo.

Bila je ovo jedna od masovnijih trka na ulicama Prijedora, koja je okupila oko 500 učenika, te atletičare iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Rusije, Federacije BiH i Republike Srpske.

Promoter ovogodišnje trke LJubiša Đokić, koji je bio pobjednik ulične trke u Prijedoru 1994. godine zahvalio se organizatorima što njeguju ovu trku godinama i da vjeruje da će ona trajati bar toliko, koliko do sada.

“Zahvalio sam se na pozivu koji je došao od mojih kolega atletičara i ljutih protivnika na stazi i uvijek ću se rado odazvati da dođem i podržim ovu manifestaciju”, rekao je Đokić.

Organizator 62. Međunarodne ulične trke “Prijedor 2023” bilo je Društvo pedagoga fizičke kulture Prijedor.

“Ovo je bio velika trka i veliki dan za grad Prijedor, a ovo je jedna od manifestacija po kojima je grad poznat i sve je proteklo kako smo planirali, osim vremena”, rekao je predsjednik Društva Veljko Janjetović.

Trke su održane povodom Dana grada, 16. maja. Pokrovitelj je bio Grad Prijedor, uz podršku Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

prijedorgrad.org