Treći po redu “Nektar Garden Fest” u Prijedoru održaće se 30.juna i 1. jula. Na velikoj bini Ljetne bašte u srcu grada i ove godine čekaju vas brojni izvođači i najzvučnija domaća i regionalna imena.

Prvog dana festivala, u petak 30.juna u Ljetnoj bašti sviraće lokalni alternativni bend “Eho Radar”. Iste večeri temepraturu će podići i jedan od najpoznatijih regionalnih punk rock sastava “Psihomodo Pop”, koji se nakon nekoliko godina vraća u Prijedor.

Za istinski muzički spektakl zadužen je punk folk wellness petorka Brkovi, koji su česti gosti u gradu na Sani. Uz njihove najveće hitove biće to prilika da publika čuje i pjesme sa novog albuma „Krvava novčanica“. Nasljednik izdanja „Brkovi su da se vole“ prvi je materijal koji je bend snimio sa dva nova člana, gitaristima Alenom Vlajnićem – Talentinom i Igorom Paspaljem iz Prijedora, gitaristom 2020.godine po izboru magazina “Guitar World”.

Ove godine ljubitelji starog dobrog roka imaće priliku da čuju pionira sarajevskog Novog primitivizma, Dr Neleta Karajlića, poznatog po bezvremenskim hitovima poput “Bos ili hadžija” i “Nedelja kad je otiš’o Hase”.

U subotu 1.jula, drugog dana festivala, fantastičnu svirku garantuje i grupa Sinhro. Iste večeri nastupiće i bend Ničim Izazvan, koji je nedavno izbacio četvrti studijski album”Idu godine” . Dobitnici MTV nagrade i predvodnici moderne balkanske pop-rock scene prošle godine obilježili su deset godina rada, a sigurni smo da će nam uljepšati ovo ljeto, nezaboravnim koncertom u Ljetnoj bašti.

Publiku u Prijedoru će raspjevati i sjajni Neno Belan i njegovi Fiumensi, sa kojima je nedavno obilježio 25 godina uspješne karijere.

“Nektar Garden Fest” ove godine dovodi i “Jahače magle” sa gotovo 40 godina bogatom karijerom, rock velikane Bajagu i Instruktore. Neka nam život bude žut, a ne siv uz Bajagine stare i nove hitove, koje će publika imati priliku čuti 1.jula.

Ulaznice za “Nektar Garden Fest” su u prodaji preko prodajnog servisa Gigstix.ba i na prodajnim mjestima Gigstixa. Promotivna cijena jednodnevne ulaznice je 15 KM, a dvodnevne 25 KM.

Za više informacija pratite nas na Facebook i Instagram stranicama festivala.

Okupite ekipu, posjetite “Nektar Garden Fest” u Prijedoru i doživite najbolje momente vašeg ljeta. Zakorači u baštu najboljeg ljetnog provoda!