Omarska – Famos
Nedjelja, 30.april u 16:30

Voda je došla do grla, ali moramo se održati na površini kako znamo i umijemo. Ne igra Omarska loše, ali ne osvaja bodove. Dovoljno je reći da smo na poslednja četiri gostovanja postigli čak sedam golova, ali nismo osvojili ni jedan bod. Zaista kuriozitet. Sa druge strane u poslednjih šest susreta kod kuće nismo primili ni jedan gol, ali smo veom malo golova i postigli, samo dva kod kuće ovog proljeća. Kada bismo spojili odbrambenu igru iz Omarske sa napadačkim učinkom sa gostovanja vjerovatno bi sada bili lideri na tabeli, ali realnost je drugačija i predstoji nam grčevita borba za opstanak.

Ipak, sve je u našim rukama, mora se nastaviti sa dobrim igrama, ali moraju se početi ostvarivati i pobjede na domaćem terenu. Pritisak je sve veći, jer se ulazi u finiš prvenstva. Ostalo je da se odigra još sedam utakmica, a od toga Omarska je četiri puta domaćin i računica je jasna. Moraju se ostvariti sve četiri domaće pobjede.

U nedjelju u Omarsku dolazi preporođena ekipa Famosa. Famos je bio u velikoj krizi, ali je prije desetak dana otpušten trener Vladimir Drinjaka, i na njegovo mjesto imenovan Milomir Šešlija. Famos je potom pobjedio Slobodu u Novom Gradu, a u prošlom kolu je sa 5-0 deklasirao Modriču, tako da Famos u Omarsku dolazi u sjajnoj formi i sa željom da pobjedi i u Omarskoj i napravi odlučni korak u borbi za opstanak.

Ipak, to nema nikakve veze sa Omarskom. Omarska mora pobjediti pa da je sa druge strane i beogradski Partizan. Računica je jasna, mora se ponoviti igra protiv Krupe i tada neće biti straha za konačan rezultat. Igrači jesu umorni zbog stalnog igranja u ritmu srijeda – subota, ali ovo su utakmice kod kojih nema opravdanja niti alibija. Ili pukovnici ili pokojnici. Svi igrači, stručni štab i članovi uprave su svjesni da se na terenu trenutno ne odužujemo sjajnoj i vjernoj publici na pravi način i da su mnogobrojne kritike i pritisci od strane navijača opravdani, ali i publika mora biti svjesna da svi u klubu pružamo svoj maksimum i da će igrači u nedjelju pružiti i više od maksimuma, a nadamo se da će nas napokon i malo sreća pogledati i da ćemo se na kraju svizajedno radovati.

Dakle, u nedjelju svi na stadion, podržimo fudbalere Omarske u nadi da će odigrati dobru utakmicu i slaviti protiv Famosa.

Dosadašnji susreti

2022/23 1-1

FK Omarska