Skupština Boračke organizacije grada Prijedora donijela je danas odluku da raspiše izbore na svim nivoima.

Od 1. aprila do 30. juna biće održani izbori u mjesnim boračkim organizacijama, preduzećima i ustanovama, a do 15. jula u Boračkoj organizaciji grada Prijedora.

Zoran Predojević, koji je na čelu prijedorskih boraca bio u proteklih devet godina, zahvalio je za saradnju saborcima i Gradskoj upravi.

“Molim vas da u naredna tri i po mjeseca izaberemo adekvatne ljude koje će doprinijeti da se riješe mnoga statusna pitanja boraca”, poručio je Predojević u obraćanju Skupštini.

On je rekao Srni da se za ovu dužnost više neće kandidovati.

Skupština je usvojila izvještaje o radu i finansijama za prošlu, kao i programe rada za ovu godinu, a povučen je s dnevnog reda prijedlog Predsjedništva Boračke organizacije da se, usljed smanjenja broja članova, ugase boračke organizacije “Telekoma”, “Prijedorčanke” i Doma zdravlja.

Na sjednici je bilo diskusije u vezi sa donošenjem odluke o postupku i načinu izbora i opoziva rukovodnih tijela, gdje su djelimično prihvaćene sugestije delegata u odnosu na prijedlog koji je Predsjedništvo dostavilo skupštini, a gdje se jedna od većih izmjena tiče uvođenja natpolovične većine umjesto potrebne, kako je do sada bilo, kao i ostavljanja novom sazivu da odluči o načinu glasanja i drugim tehnikalijama.

Vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Prijedora Ranko Kolar rekao je u obraćanju delegatima da Gradska uprava i gradonačelnik Prijedora imaju dobru saradnju sa Boračkom organizacijom i izrazio nadu da će tako ostati i ubuduće.

Skupštini je prisustvovalo 58 od 70 delegata, a prethodilo joj je polaganje vijenaca ispred centralnog spomenika “Za krst časni”.

SRNA