Defanzivac Bećir Omeragić (21) nalazi se na radaru šampiona Srbije.

Rukovodstvo crveno-bijelih uveliko radi na renoviranju tima za učešće u grupnoj fazi Lige šampiona naredne sezone, a među potencijalnim pojačanjima za predstojeći prelazni rok nalazi se i prvotimac Ciriha.

Portal Indeks saznaje da je Zvezda ozbiljno “bacila oko” na momka rođenog u Ženevi, kao i da ima jaku konkurenciju u zagrebačkom Dinamu i Hajduku iz Splita, nekadašnjim rivalima iz perioda bivše Jugoslavije.

Omeragić nastupa za Cirih, ali mu na ljeto ističe ugovor i kao slobodan igrač moći će da bira gdje će da nastavi karijeru. Dinamo, Hajduk i Zvezda se bore za njegov potpis, pitanje je samo s kim će igrač prvo dogovoriti lične uslove.

Mladom štoperu su roditelji porijeklom iz Dervente i Prijedora, a on bi uskoro mogao da se preseli u Beograd, ukoliko Zvezda bude najbrža. On je ponikao u Servetu, ali je 2018. prešao u tabor Ciriha, za koji je odigrao 104 utakmice u svim takmičenjima. Prošao je i sve mlađe reprezentativne selekcije Švajcarske, dok je za seniorski tim upisao četiri nastupa.

Omeragićeva tržišna vrijednost, prema specijalizovanom sajtu Transfermarkt, trenutno iznosi 4.500.000 evra. Svojevremeno je bivši prvi čovjek Dinama, Zdravko Mamić, želio da ga dovede na “Maksimir”, ali nije uspio u toj namjeri, iako mu je nudio ugovor na šest godina i platu od 650.000 evra po sezoni, prenosi Informer.

srpskainfo.com