Novi Grad: Sloboda – Omarska 3-0

Imamagić ‘22 ‘79, Vladić ‘29,
Sudija: Mirić Mladen (Bijeljina) Gledalaca:100.
Žuti kartoni: Vejnović, Atanasković (Sloboda) Jovičić, Šunić (Omarska)
Crveni karton: Darko Zdjelar (Omarska) u 87. minutu

Sloboda
Milošević -, Vejnović 7 (Atanasković 7), Paro 7, Tiro 7, Samardžić 7, Smajić 7 (Marin 7), Imamagić 8, Abdelgader Sad 7 (Bobaj -), Fontemachi 7, Vladić 7,5, Kovačević 7
Trener: Bujić Zoran

Omarska
Vujičić 5,5, Stojnić 5,5, Zdjelar 5,5, Jovičić 5,5, Anđić 5,5, Grahovac 5,5, Vračar 5,5 (Radulj Nemanja –), Šunić 5,5 (Trkulja David –), Kopanja 5,5, Jaćimović 5,5, Panić 5,5
Trener: Zlatko Jelisavac

Omarska je na utakmicu u Novi Grad otputovala desetkovana, bez čak pet standardnih prvotimaca. Zbog kartona su izostali Banović, Rastoka, Ratković Mario i Romanić Darko, a zbog gripe Romanić Bojan. Sa druge strane, Sloboda, koja i ove godine gaji šampionske ambicije ušla je u ovu utakmicu, kompletna, odmorna i potpuno spremna, jer je prošlog vikenda bila slobodna. U takvom odnosu snaga, Omarska je pružila koliko je mogla, ali je Sloboda slavila 3-0.

Od početka utakmice, Sloboda je imala inicijativu. Već u prvom napadu Vladić je u idealnoj prilici, ali je šutirao pored gola Vujičića. U 18. minutu nakon jednog kornera Vladić je pokušao atraktivno makazicama, ali je bio neprecizan. U 22. minutu Sloboda je povela. Imamagić je filigranski precizno pogodio mrežu Omarske sa ivice šesnaesterca i doveo Slobodu u vođstvo od 1-0. U 29. minutu sjajno je skraćeni korner izveo Kovačević, a usamljen na drugoj stativi je ostao Vladić i glavom povisio na 2-0.

Nakon toga, počela je i Omarska igrati prema naprijed. Omarska je prvi put zaprijetila u 34.minutu. Anđić je odlično centrirao sa lijeve strane, Kopanja je šutirao glavom, golman Milošević je već bio savladan, ali je Vejnović izbio loptu sa gol crte. Do kraja poluvremena nije bilo većih uzbuđenja i na odmor se otišlo sa vođstvom Slobode od 2-0.

U drugom poluvremenu viđena je obostrano otvorena igra sa dosta prilika. Domaći su u nekoliko navrata zaprijetili udarcima glavom, a za Omarsku je najbolju priliku propustio Jaćimović u 74. minutu. U 77.minutu, najbolji pojedinac susreta, Imamagić umakao je odbrani Omarske i rutinski savladao Vujičića za konačnih 3-0. U 87.minutu Zdjelar je kao poslednji igrač odbrane nepropisno zaustavio Vladića i dobio direktan crveni karton. Sloboda je slavila zasluženo, ali zaslužila je Omarska da postigne bar jedan gol, a da je Jaćimović u 74. minutu smanjio na 2-1, pitanje je kako bi ova utakmica završila.

Treba pohvaliti današnje aktere. Pobjeda Slobode je čista kao suza, suđenje je bilo odlično, a ponašanje svih aktera korektno. Falili su samo gledaoci za pravi fudbalski ambijent, jer je utakmicu posmatralo veoma malo ljubitelja fudbala.

Danas su za Omarsku danas debitovali mladi David Trkulja i Nemanja Radulj, kojima želimo uspješnu i dugu fudbalsku karijeru.

Omarska već u srijedu igra jednu od najvažnijih utakmica ove sezone. U Omarsku dolazi direktan rival u borbi za opstanak, ekipa Modriče, a Sloboda gostuje u Gradišci.

FK Omarska