Jedan ali vrijedan.

Tako bi se najlakše mogao opisati rezultat današnje utakmice 19. kola Prve lige Republike Srpske.

Fudbaleri Omarske su sa minimalnih 1:0 savladali Podrinje iz Janje i tako na pravi način otvorili proljetni dio sezone pred svojim navijačima.

Pogodak vrijedan tri nova boda postigao je Grahovac u 7. minuti susreta nakon što je dobro pratio akciju svog tima i odbitak golmana gostiju nakon ubacivanja Jaćimovića pospremio u mrežu.

Malo ko je na dobro popunjenim tribinama stadiona u Omarskoj ovog subotnjeg popodneva tada pomislio da će to biti i konačan rezultat, ali strijelci obje ekipe su do kraja bili zaista neprecizni da su mreže mirovale.

Domaći su sve dileme oko pobjednika mogli riješiti već u prvom dijelu igre.

Međutim, napadačka četvorka Jaćimović, Kopanja, Panić i Rastoka nije uspjela postići pogodak iako su imali nekoliko odličnih prilika.

Pravo je čudo da Kopanja u situaciji “1 na 1” nije savladao golmana Šitu ili kad je Panić umjesto u praznu mrežu loptu poslao preko gola.

U drugom dijelu imali su kontranapad “4 na 2” ali ni to nije bilo dovoljno za promjenu rezultata.

Sreća za Omarsku pa ni gosti iz Janje, iako su imali terensku inicijativu i sijaset slobodnih udaraca u blizini kaznenog prostora domaćih, nisu stvorili neku izgledniju situaciju za postizanje gola.

Meč je obilježio i veliki broj žutih kartona za domaće, čak sedam, pa će nekoliko igrača Omarske propustiti naredni duel sa Slobodom iz Novog Grada.

Ovim trijumfom, Omarska je odmakla pet bodova ekipama koje se nalaze na mjestu koje vodi u niži rang takmičenja.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com