Opet teške greške ljekara i opet bolnica „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru!

Nakon što je prijedorsko tužilaštvo podiglo optužnicu protiv doktora iz bolnice u tom gradu, saznalo se da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi desio novi užasni propust.

Ova informacija je skoro tri godine bila sakrivena od javnosti, te se o njoj nisu oglašavali ni iz policije ni iz Bolnice.

Nesavjesno liječenje: Doktor iz Prijedora optužen zbog smrti žene povrijeđene u saobraćajnoj nesreći

U optužnici su navedene brojne greške koje je počinio ovaj ljekar, a koje su dovele do smrti žene koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći.

Zbog čega je doktor odlučio da ne obavi potrebne preglede koji bi vjerovatno spasili život nesrećnoj ženi, zna samo on.

Ali zvuči zabrinjavajuće kada se krenu nabrajati propusti koji su posljednjih godina počinili ljekari iz ove bolnice.

Sve je krenulo sa slučajem hirurga Marinka Lovre koji je tokom rutinske operacije ženi greškom izvadio jajnik, zbog čega je i osuđen. Samo par godina nakon toga Lovre je ponovo uhapšen, a tada da je kao ljekar u ovoj bolnici primio mito kako bi napravio lažni nalaz.

Mediji su zatim mjesecima pisali o ljekaru Stanku Baći, a sumnjalo se da nije na legalan način došao do specijalistički diplome, a sada se saznalo i za ovaj novi slučaj.

Postavlja se pitanje zašto svi ćute o ovom problemu koje se dešava u zdravstvenim ustanovama u Prijedoru? Vodi se postupak i protiv načelnicu Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja u tom gradu, zbog uništavanja vakcina protiv korone.

Da li neko treba reagovati zbog ovih problema u Prijedoru, ako se to ne desi možemo očekivati da će ljudi potpuno izgubiti povjerenje u ove zdravstvene ustanove.

Gdje je i Komora doktora medicine Republike Srpske, da li su nekom od ovih ljekara oduzeli licencu i šta treba uraditi jedan doktor da bi mu zabranili da više obavlje te poslove?

srpskainfo.com