U nekoliko osnovnih škola ili područnih odjeljenja u Republici Srpskoj nastava je obustavljeno zbog neprohodnosti puteva, nestanka električne energije i nemogućnosti grijanja, saopštilo je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske.

Iz ovog ministarstva su naveli da je od danas obustavljena nastava u područnom odjeljenju Vrbaška Osnovne škole “Mladen Stojanović” u Gradišci zbog nestanka struje i nemogućnosti zagrijavanja učionica, kao i u OŠ “Petar Mećava” u Kostajnici.

Zbog obilnih snježnih padavina i problema sa elektrosnabdijevanjem nastava je danas bila obustavljena i u OŠ “Mladen Stojanović” u Gornjoj LJubija kod Prijedora, a skraćeni su časovi na 30 minuta u OŠ “Petar Kočić” u Kolima kod Banjaluke.

Iz Ministarstva su naveli da je zbog nestanka struje i nemogućnosti zagrijavanja učionica, kao i neprohodnih putnih pravaca do 3. marta obustavljena nastava u OŠ “Branko Ćopić” u Donjem Duboviku – Krupa na Uni, kao i u područnim odjeljenjima Cer i Petkovci koja su u sastavu zvorničke OŠ “Desanka Maksimović”.

Zbog neprohodnih puteva redovno izvođenje nastave obustavljeno je u područnim odjeljenjima Bijenja, Udrežnje i Biograd koja su u sastavu OŠ “Risto Proroković” iz Nevesinja.

Ostale škole redovno realizuju nastavni proces, naveli su iz Ministarstva.

srpskainfo.com