Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor Dragoslav Kabić izjavio je da se za izbor i imenovanje načelnika dva odjeljenja Gradske uprave traže najbolja moguća rješenja, da postoje prijedlozi koje treba da usaglase u okviru partije i sa koalicionim partnerima.

“Imamo adekvatna rješenja i za jednu i za drugu dužnost. Imamo prijedloge koje ćemo usaglasati na organima stranke i sa koalicionim partnerima. To će biti ove sedmice i mi ćemo, vjerovatno, za iduću sjednicu Skupštne grada, koja će biti za 10-15 dana, imenovati oba načelnika”, rekao je Kabić danas Srni.

Riječ je o Odjeljenju za poljoprivredu i ruralni razvoj čiji dosadašnji načelnik Danijel Egić je prijedlog prijedorskog SNSD-a za kandidata za ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, kao i o novoosnovanom Odjeljenju za kulturu, međunarodnu saradnju sport i nevladine organizacije koje je nastalo cijepanjem prethodnog odjeljenja za društvene djelatnosi na dva nova.

“S obzirom na to da će sjednica Narodne skupštine /Republike Srpske/, na kojoj treba biti imenovan ministar biti tek krajem februara, zato skidamo tačke dnevnog reda razrješenje i imenovanje novog načelnika sa januarske sjednice Skupštine grada”, naveo je Kabić.

On je podsjetio da ministar nakon imenovanja ima zakonski rok od tri dana da podnese ostavku ili bude razriješen sa dotadašnje dužnosti.

Razrješenje Egića i imenovanje dva nova načelnika bilo je na dnevnom redu Skupštine grada koja je održana juče, ali je te tačke gradonačelnik Slobodan Javor kao predlagač povukao iz procedure.

SRNA