Na početku današnjeg zasjedanja Skupštine grada Prijedora, predsjednik Igor Kneginjić rekao je da je obaviješten o tome da je formiran Klub odbornika NPS-Darko Banjac koji čine odbornici koji su mandat na lokalnim izborima 2020. osvojili kao kandidati DNS-a – Zlatko Ritan, Igor Javorić i Slavica Popović.

On je naveo da je obaviješten i da su druga dva odbornika sa kandidatske liste DNS-a Mladen Radišić i Dragan Romčević od danas pridruženi klubu SNSD-a koji sa svojih osvojenih osam mandata i jednim mandatom sa liste nacionalnih manjina i dvojicom novih kolega sada broji 11 mjesta od ukupno 31.

Šesti odbornik DNS-a Goran Predojević ostao je djelovati kao samostalni odbornik, kao što su samostalni odbornici i bivša dva člana PDP-a Ranko Smiljanić i Mladen Kulundžija.

Preostalih 14 mandata dijele Socijalistička partija, SPS, Ujedinjena Srpska, SDA, Pokret za Prijedor – svi po dva, SDS tri, te nezavisni kandidat Slađana Radaković koja se pred opšte izbore priključila SPS-u.

Odbornici i javnost su obaviješteni da je posredstvom javnog poziva odobreno prisustvo plenarnim sjednicama za svih 11 udruženja i organizacija koji su se prijavili u datom roku.

To su udruženja građana “Altruist”, “Čuvari Sane”, “Kvart” i “Neven”, Udruženje penzionera, Boračka organizacija, Organizacija porodica poginulih boraca, prijedorski regionalni centar Saveza sindikata Republike Srpske, Sindikalna organizacija “Arselor Mital Prijedor”, Omladinski savjet i Udruženje autobuskih prevoznika regije Prijedor.

SRNA