Fudbaleri “Rudar-Prijedora” počeli su danas sa pripremama za proljećni dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske.

Klub je imenovao i novog šefa stručnog štaba Bojana Krulja kojem će u asistirati Srđan Marjanović i Dušan Došljak, trener golmana Perica Topić kao i kondicioni trener Zoran Radinović.

Novom šefu Stručnog štaba na prvi trening se odazvala većina igrača iz prvog dijela sezone, golmani Trninić i Ćehić, te igrači: Pekija, Alibegović, Kojić, Perić, Sajak, Marić, Nikola Marmat, Cervos, Kamenčić, Mile Kovačević, Milorad Bilbija, Dragan Bilbija, Demonjić, Mikić, Danilo Marmat, Radaković, Imamagić, Delić, dok je opravdano odsutan Da Silva koji će se ekipi priključiti za nekoliko dana.

Novi fudbaleri “Rudar-Prijedora” su golman Kristijan Sekulić i vezni fudbaler Dimitrije Jovanović, a prvom timu priključeni su i omladinci Karagić, Dobrijević i Šebez.

Treneru Krulju će pokušati da se nametnu novajlije Milan Kovačević i Ensar Hamzić.

Sa prvom ekipom prvi dio priprema će proći i četiri igrača iz Mađarske koji stižu iz Akademije “Feniks gold”, sa kojom Prijedorčani imaju saradnju.

Nakon uvodnog dijela priprema koji će biti u Prijedoru, planiran je odlazak u Medulin (Hrvatska) u periodu 29. januar – 9. februar.

Klub će učestvovaće na međunarodnom turniru “Medulin kup” gdje će odigrati četiri utakmice.

Cilj “Rudar-Prijedora” u nastavku sezone je da se popravi plasman iz prvog dijela prvenstva, promovišu mladi igrači i usvoje nove ideje stručnog štaba, kako bi se stvorio kostur ekipe koja će uz adekvatna pojačanja naredne sezone biti pretendent za plasman u Premijer ligu BiH.

Priredio – www.prijedordanas.com
Foto – FK Rudar-Prijedor