Policijski službenici Policijske stanice Novi Grad dana 14.01.2023. godine lišili su slobode tri lica iz Novog Grada zbog počinjenih prekršaja iz oblasti javnog reda i mira.

Postupajući po prijavi da je dana 14.01.2023. godine oko 03,20 časova u ugostiteljskom objektu u Novom Gradu došlo do narušavanja javnog reda i mira, utvrđeno je da su lica R.M. i D.D. fizičkim napadom na lice M.D iz Novog Grada počinila prekršaj „Tuča i fizički napad“, te da su napuštajući lice mjesta, R.M. i B.R. počinili prekršaj „Neovlaštena upotreba oružja“ na način da su iz vozila ispalili više hitaca iz gasnog pištolja.

Zaustavljanjem vozila kojim je upravljao B.R. i lišenjem slobode navedenih lica, R.M. i D.D. počinili su prekršaj „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“ pružanjem aktivnog i pasivnog otpora, te upućivanjem psovki policijskim službenicima.

Od lica R.M. oduzet je gasni pištolj, a nakon kompletiranja predmeta protiv R.M., D.D. i B.R. nadležnom sudu slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje po Zakonu o javnom redu i miru.

PU Prijedor
Foto – ilustracija