Okružni privredni sud u Prijedoru zaključio je u ponedjeljak stečajni postupak zbog nedostatka stečajne mase nad firmom “HALIX RECORDS” koja je u vlasništvu poznatog pjevača narodne muzike Halida Muslimovića.

Kako se navodi u rješenju Okružnog privrednog suda u Prijedoru, na ročištu u ponedjeljak su ispitane podnesene prijave potraživanja od strane povjerilaca.

“Ukupno prijavljena potraživanja povjerilaca u predmetnom stečajnom postupku iznose 325.814 KM, a ista su u cijelosti priznata i svrstana u opšti isplatni red. Na navedenom izvještajnom ročištu prezentovan je obiman izvještaj stečajnog upravnika, kao i sve dopune izvještaja iz kojih, izmedu ostalog, proizilazi da je stečajni dužnik upisan u sudski registar pred Osnovnim sudom u Banjaluci 1988. godine, da ne postoje uslovi za nastavak njegovog poslovanja, da su računi kod poslovnih banaka blokirani, da stečajni dužnik nema zaposlenih radnika, da nema u svom vlasništvu pokretnu, kao niti nepokretnu imovinu što proizilazi i iz zemljišno-knjižnih podataka dostavljenih od strane nadležnih organa, medutim posebno je istakao činjenicu da je isti po osnovu Odluke o prenosu nekretnine od 31.12.2018. godine izvršio prenos nepokretnosti vrijednosti 1.444.007 KM na trajno korištenje društvu “World Travel Lejla” bez naknade”, piše u rješenju.

Navode da su zbog neizmirenja kreditnih obaveza prema jednoj banci vodi sudski izvršni postupak radi prodaje predmetne nepokretnosti, slijedom čega je stečajni upravnik predložio povjeriocima da, ukoliko su zainteresovani, imaju mogućnost da pokrenu pred nadležnim sudom parnični postupak radi pobijanja pravnih radnji stečajnog dužnika ili da uplate predujam u iznosu od 10.000 KM u cilju nastavka vođenja predmetnog stečajnog postupka.

Međutim, povjerioci nisu bili zainteresovani za postupak pobijanja pravnih radnji stečajnog dužnika, ali ni za uplatu navedenog predujma.

“Arhivska građa povjerava se na čuvanje predlagaču, odnosno osnivaču stečajnog dužnika Halidu Muslimoviću iz Prijedora”, piše u rješenju.

Milorad Balaban, stečajni upravnik ove firme, kazao je za “Nezavisne” da je stečajni postupak okončan zbog nedostatka stečajne mase.

“Povjerioci neće biti namireni. Ja sam tražio i predložio im mogućnost da nasta kako bi bili namireni, oni nisu htjeli i zaključio sam postupak. Ukupan poreski dug je oko 325.000 KM. Arhivska građa je ostala supruzi Halida Muslimovića. Firma je zvanično ugašena i sva imovina je prešla na njegovu nevjenčanu suprugu”, rekao je Balaban.

Prema navodima osnivača, Halix records bila je prva privatna diskografska kuća na području bivše Jugoslavije.

nezavisne.com