Halid Muslimović važio je za jednog od najvećih šarmera na estradi, žene su ga opsjedale, a Plavom čuperku iz Prijedora nisu odoljele ni neke poznate dame.

Među njima je bila i Vesna Zmijanac koja je i priznala da je bila ludo zaljubljena u Halida u periodu kada je važila za najzanosniju ljepoticu na estradi, ali, on joj nikada nije posvećivao dovoljno pažnje.

Međutim, i dan-danas nikome nije jasno kako je moguće da je Halid Muslimović krajem 80-ih i početkom 90-ih mogao da odbije udvaranje Vesne Zmijanac. On joj je čak posvetio i pjesmu sa sasvim jasnom porukom.

-Kada je Halid izdao album „Učini bar jedan pogrešan korak“, shvatila sam da je to pjesma namijenjena meni, nakon čega sam donijela odluku da potražim drugog muškarca i da se udam. Poslije toga sam Halidu posvetila pjesmu „Nevjera moja bio si ti“ – otkrila je Vesna Zmijanac jednom prilikom.

Vesnin brak sa Miroljubom Aranđelovićem Kemišom potrajao je samo tri godine, a ni Halidu nisu cvjetale ruže u ljubavi.

On se vjenčavao i razvodio sa prvom suprugom Almom dva puta, a tada se šuškalo da se navodno ljubakao sa Amelom Zuković, Dinkom Delić, Gocom Božinovskom… U tom periodu Halid se ženi sa Melinom, Banjalučankom, ali njihovu sreću pratili su tračevi da je ona navodno, bila trudna sa drugim. Susret sa pjevačicom Adelisom bio je koban po ovaj brak, pa je ona postala treća Halidova supruga.

-Ja sam volio i volim Vesnino pjevanje, ali kao žena me nije privlačila. Više sam se palio na Zoricu Brunclik, kojoj je Vesna bukvalno uništavala život i karijeru. Sa Zoricom nisam uspio nikada otići u krevet, sa Vesnom jesam, ali to je bila kre* varijanta. Nije tu bilo nikakve ljubavi – priznao je Halid jednom prilikom.

A nedavno se u jednom intervjuu opet osvrnuo na Vesnu Zmijanac sa kojom se sreo u Beogradu:

–Vesnu svi vole. Ja mislim da ona samo sebe najmanje voli iz razloga što može mnogo toga još da predstavi na estradi. Ona je lijepa osoba, malo treba da smrša, napravi još koju dobru pjesmu, i to je to. Ali ono što je bilo u mladosti i ludosti, da li ovako ili onako, nisam za to da pričam šta je bilo, a pogotovo ono što nije bilo. Imamo svoje porodice sada, ne treba otkrivati neke stvari. Sreo sam je na sahrani Marinka Rokvića.

Express/Svet