Omarska – Sutjeska 2-1

Grahovac ‘2, Šunić ‘37 – Mihajlović ‘62

Sudija: Jelić Mario (Banjaluka) Gledalaca: 300

Žuti kartoni: Romanić Darko, Grahovac, Vračar (Omarska) Milutinović (Sutjeska)

Omarska: Jokić 6,5, Stojnić 7, Banović 7, Romanić B 7, Anđić 7, Grahovac 7, Romanić Darko 7 (Lajić -), Panić 7 (Krecelj -), Šunić 7, Jaćimović 7, Rastoka 6,5 (Vračar 6,5). Trener: Zlatko Jelisavac.

Sutjeska: Krnojelac 6, Ristanović 6, Radović – (od 17. Sekulić 5,5), N. Mojović 6,5, Milutinović 6 (od 76. Obrenović -), Mihajlović 6, Pljevaljčić 6, Danilović 6, Bonić 5,5 (od 62. O. Mojović -), Dačević 6, Ateljević 6,5. Trener: Miljan Radanović.

OMARSKA – Uh. Vrlo važna i bitna pobjeda Omarske. Teško je riječima opisati pritisak koji je Omarska imala pred ovu utakmicu. Rezultatska kriza, kriza igre, mnogo primljenih golova, uvrede od strane navijača, prijetnje, prozivke na društvenim mrežama. Vrlo teško vrijeme u klubu, kriza, napuštanje nekih dugogodišnjih članova. Klub je uradio jedinu moguću stvar, skupili smo sve svi, uprava, igrali, stručni štab, pomoćno osoblje, treniralo se u šutnji zaista vrijedno cijelu sedmicu, stigao je kao tiho pojačanje Banović Luka i opravdao povjerenje i vršene su pripreme za utakmicu sa Sutjeskom, odličnom ekipom.

Na sve probleme, desile su se i stvari na koje nismo mogli uticati. Preduzete su sve moguće mjere da se teren uredi za današnju utakmicu, ali na sam dan utakmice pala je obilna kiša i uništila teren, a pretpostavljamo i rastjerala publiku, pa je utakmica odigrana pred samo 300 gledalaca, rekli bismo najvjernijih. Ne možemo ništa ni prigovoriti najboljoj publici na Svijetu, ali jasno je da nakon ovako dugog niza bez pobjede mora izostati i podrška.

No, sve je to nebitno. Danas je u Omarskoj gostovala jedna od najboljih prvoligaških ekipa, ali od samog početka fudbaleri Omarske su krenuli bez ikakvih rezervi u ovu utakmicu i na kraju su zasluženo slavili. Mora se reći da je zbog obilnih padavina teren bio u veoma lošem stanju, pa ni jedna od ekipa nije mogla igrati pas igru i na kraju je slavila ekipa koja se bolja se snašla.

Već u prvom napadu Omarska je došla u vođstvo. Jaćimović je idealno povratnom loptom uposlio Grahovca, a Grahovac rezantnim udarcem sa penaltika pogađa mrežu bespomoćnog Krnojelca. Nakon tog pogotka, gosti preuzimaju inicijativu, ali prvo prijeti Omarska. U 16.minutu Grahovac je oboren u šesnaestercu, domaći burno reaguju tražeći penal, ali sudija Jelić pokazuje da se igra nastavi. Gosti su imali više od igre u prvom poluvremenu, ali bez uspjeha. Šut glavom Ateljevića prolazi pred stative, izgledan šut Mojovića brani Jokić, a jednu odličnu akciju gostiju zaustavlja blato pred golom Omarske.

U 37.minutu Omarska istrčava školski kontru, šut Panića završava na stativu, ali se lopta odbija do mladog Šunića koji je posprema u mrežu i dovodi Omarsku u vođstvo od 2-0. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu viđena je još rastrzanija igra jer je teren bio sve lošiji. Gosti su prijetili isključivo iz centaršuteva Mojovića. U 53.minutu zamalo ej glavom neprecizan Ateljević,a li u 62.minutu siguran je Mihajlović i glavom smanjuje na 2-1.

Ipak, nakon toga Omarska je odigrala iskusno, gosti do kraja utakmice nisu ni jednom ozbiljnije ugrozili gol Jokića, a Omarska je u dva navrata propustila da dotuče goste i ostalo je konačnih 2-1 za Omarsku.

Velika, zaista velika pobjeda Omarske protiv odličnog gosta,

Već u srijedu Omarska gostuje kod Famosa u Istočnom Sarajevu, a Sutjeska dočekuje Kozaru.

FK Omarska