Bojan M., Miroslav Š., Zoran N., Nebojša P. i Zoran B. optuženi su da su prije pet godina pretukli Mladena M. u Novoj Orlovači, u Prijedoru.

Protiv njih je optužnicu podiglo Okružno javno tužilaštvo Prijedor koje Bojana M. tereti za krivično djelo teška tjelesna povreda, a ostale optužene za učestvovanje u tuči.

Sve se desilo 11. novembra 2017. godine, oko 23 časa, u Prijedoru, nakon kratke prepirke i svađe između optuženih i oštećenog u jednom ugostiteljskom objektu.

Kako se navodi u optužnici, kada je oštećeni izašao iz lokala i sjeo u svoje vozilo, koje je bilo na parkingu ispred, prišao mu je Miroslav Š., otvorio vrata i zatražio da Mladen M. izađe van vozila, pa kada je izašao, udario ga je glavom u čelo.

“Nakon što je oštećeni pao na tlo, osumnjičeni mu je zatvorenom pesnicom zadao više udaraca u predjelu glave, a potom je oštećeni ustao sa tla, nakon čega je prišao Bojan M., koji je izvadio bokser i stavio ga na ruku te ga istim udario u predjelu nosa, pri čemu mu je nanio povedu u vidu preloma nosnih kostiju sa pomjeranjem ulomaka, što je teška tjelesna povreda. Zatim ga je nastavio udarati rukom u kojoj nije imao bokser, u predjelu glave”, navodi se u optužnicu.

Potom je prišao Nebojša P. i udario ga šakama u predjelu glave, usljed čega je oštećeni pao na tlo.

Dok je tako ležao na zemlji, prišli su mu Bojan M., Zoran B. i Zoran N. te su ga nastavili udarati rukama i nogama po svim djelovima tijela.

“Oštećeni je zadobio povrede: krvni podliv ispod lijevog očnog svoda, nagnječenje mekih tkiva nosa i lica, otok kapaka oba oka i oštećenje epitela rožnjače lijevog oka, koje imaju karakter lake tjelesne povrede, tako da je oštećeni zbirno zadobio tešku tjelesnu povredu”, navodi se u optužnici.

Kako se navodi, prvoosumnjičenom Bojanu M. stavlja se na teret da je drugog teško tjelesno povrijedio, dok su osumnjičeni učestvovali u tuči u kojoj je drugom nanesena teška tjelesna povreda.

nezavisne.com