Prijedor je domaćin konferencije “Brendiranje domaćih proizvoda – Naše je bolje” koja obrađuje teme brendiranja, zaštite proizvoda kao i aktivnosti Ministarstva trgovine i turizma i Privredne komore u kampanji “Naše je bolje”.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić izjavila je danas da je namjera organizatora bila da okupi privrednike i domaće proizvođače i da se razgovara o svim koristima koje brendiranje može da donese.

Gašićeva je podsjetila da je od 2010. godine ovo ministarstvo uključeno u aktivnosti kojima je cilj podizanje svijesti o značaju brendiranja.

“U proteklom periodu imali smo situacija gdje možda nije bilo prepoznato kao značajno, možda nisu postojala sredstva, ni zainteresovanost proizvođača i privrednika da u tom smislu razrađuju svoje poslovanje, međutim s vremenom vidimo kako se kreće stanje na tržitšu”, rekla je Gašićeva novinarima.

Ona je dodala da je uloga Ministarstva ne samo da priča, nego i da kroz politiku brendiranja koju je donijelo pomogne u nekom segmentu i projektima i finansijski.

Načelnik Odjeljenja za privredu i preduzetništvo grada Prijedora Rade Rosić izrazio je zadovoljstvo što je Prijedor domaćin ove konferencije i dodao da ovakve aktivnosti doprinose da proizvođači uvide značaj brendiranja.

“Grad Prijedor je takođe prepoznao značaj brendiranja i u protekle dvije godine smo uložili znatna sredstva i aktivnosti za promociju domaćih proizvoda, internacionalnog povezivanja, sertifikacije i promociju privrednih potencijala”, dodao je Rosić.

Šef prijedorske kancelarije Privredne komore Dijana Đaković izrazila je zadovoljstvo što je ova kancelarija domaćin konferencije, ističući da godinama uspješno sarađuje sa Ministarstvom trgovine i turizma u kampanji “Naše je bolje”.

“U posljednje vrijeme napravljen je iskorak kod proizvođača ka formiranju vlastitih proizvoda i razmišljanja o unapređenju u smislu kreacije brenda, posebno u drvnoj industriji i u poljoprivredi, gdje imamo proizvođače meda, rakija, sokova i drugih prerađevina, prvenstveno od voća i mlijeka, koji žele da se pozicioniraju vlastitim brendom”, dodala je Đakovićeva.

prijedorgrad.org