U Macurama kod Prijedora počele su aktivnosti na asfaltiranju puta dužine oko 1,5 kilometara koji vodi prema spomen području Macure.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove grada Prijedora Dragoslav Kabić koji je danas obišao ovu lokaciju novinarima je izjavio da je vrijednost radova 265.000 KM , a da je sredstva obezbijedila Vlada Republike Srpske.

“Grad Prijedor će oko spomen područja Macure urediti eksterijer tako da ćemo na viši nivou podići uređenje mjesta gdje je počinjena velika nepravda prema potkozarskom narodu koji je zaslužio da se konačno da na značaju svemu onome što se dešavalo u Drugom svjetskom ratu , a to je masovni pokolj stanovništva na ovom području”, istakao je Kabić.

U obilasku radova u Jelovcu danas je bio i zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević koji je izjavio da se završetkom ovog projekta ispravlja istorijska nepravda.

“Ovaj put vodi do spomen obilježja u Macurama koje je jedno veliko stratište srpskog potkozarskog naroda”, rekao je Kovačević.

Radovi će biti završeni do sredine slijedeće sedmice, ukoliko to dozvole vremenski uslovi. Ovo je druga faza uređenja ovog putnog poravca budući da je prvi dio asflatiranja u dužini od oko dva kilometra urađen prošle godine, takođe ,sredstvima Vlade Republike Srpske.

prijedorgrad.org