U Prijedoru će sutra od 10:30 do 12:00 časova biti obustavljen saobraćaj u četiri gradske ulice zbog defila povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Tokom ovih čas i po saobraćaj će biti obustavljen u Ulici Prote Mateje Nenadovića od raskrsnice Svetosavske ulice do Ulice Kralja Petra I Oslobodioca, potom u Ulici Kralja Petra I Oslobodioca od raskrsnice P.M.Nenadovića do Trga majora Zorana Karlice, kao i u Ulici Nikole Pašića od Muzeja Kozare do Svetosavske ulice i Ulici Akademika Jovana Raškovića od Pošte prema Muzeju Kozare.

Defile će krenuti od Gradske uprave, Svetosavskom ulicom prema crkvi Svete Trojice do raskrsnice sa ulicom P.M.Nenadovića.

Inače, Grad Prijedor pozvao je sugrađane da učestvuju u obilježavanju 15. septembra, Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

– Pozivamo građane Prijedora da daju svoj doprinos proslavi ovog praznika i da nam se pridruže i budu dio defilea koji kreće sa platoa ispred Gradske uprave u 11.15 časova. Prigodan program počinje od 12.00 časova na Trgu majora Zorana Karlice- saopšteno je iz Gradske uprave.

Grad je pozvao sugrađane da sutra na svojim privatnim i poslovnim objektima i na javnim ustanovama istaknu one zastave koje su sa njima kada se vesele i kada slave pobjede. U saopštenju se dodaje da se ovaj dan obilježava razvijanjem trobojke zato što su Srbi ponosni na ono što jesu, “za pretke i potomstvo i za prošlu i buduću slavu”.

kozarski.com