Isplata jednokratne novčane pomoći mladima u Republici Srpskoj od 100 KM počela je danas, saznaju “Nezavisne”.

Isplata ove jednokratne novčane pomoći počela je danas za mlade od 16 do 29 godina.

Iz Ministarstva finansija Republike Srpske su saopštili da je u skladu sa Odlukom Vlade Republike Srpske o jednokratnoj pomoći mladima u RS, danas isplaćeno 5,3 miliona KM na bankovne račune mladih koji su se registrovali putem aplikacije 5. jula i koji su prošli provjeru Ministarstva. “Sve one koji su aplikaciju popunili 5. jula, a nisu im isplaćena sredstva, od sutra mogu provjeriti status podnesene prijave. Na Portalu aplikacije će biti objavljeno obavještenje o načinu prijave greške. Do sada se za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć od 100 KM prijavilo 87.000 zainteresovanih u Republici Srpskoj i Brčko Distriktu”, navodi se u saopštenju.

Dodali su da će sredstva biti isplaćivana sukcesivno, odmah po završetku provjere ličnih podataka u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Brčko Distriktu.

Podsjećamo, prijave za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 KM mladima u Srpskoj trajaće sve do 25. jula.

“Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM ostvaruju mladi, koji na dan 1. jula 2022. godine imaju od 16 do 29 godina, odnosno rođeni od 1. jula 1993. godine do 1. jula 2006. godine”, saopštili su ranije iz Ministarstva finansija.

nezavisne.com