Po tradiciji koja je ustanovljena od kada se u lokalnim zajednicama širom Republike Srpske održava manifestacija “Konferencija beba” gradonačelnik Prijedora nagrađuje i sve bebe koje se u toj godini rode na Vidovdan.

Tako je bilo i jutros kada su majkama jednog dječaka i jedne djevojčice koji su rođeni na Vidovdan uručeni prigodni pokloni gradonačelnika Slobodana Javora.

Riječ je o dječaku koji je Dijani Marković drugi sin i djevojčici koja je nakon dva sina treće dijete Aleksandre Balaban, a koja će ubuduće svoje rođendane slaviti upravo sa svojom kćerkom budući da je i ona rođena na Vidovdan.

Načelnik Odjeljenja ginekologije Danica Gubić Plemić izjavila je da je do sada u 2022.godini bilo 294 porođaja, što je 37 manje u odnosu na 331 koliko ih je bilo u istom periodu prošle godine.

“To je zabrinjavajuće i želimo da se to promijeni i nadam se da će biti bolje u drugoj polovini godine i apelovala bih na mlade žene da rađaju jer to je naša sreća i naša budućnost”, kazala je Gubić Plemić.

Ona je dodala da je ova zdravstvena ustanova od prošle godine obezbijedila mogućnost bezbolnog porođaja tako da i na taj način žele da pomognu mladim ženama i olakšaju porođaj.

“Želim da se zahvalim na darovima koje je gradonačelnik uputio i da poželim da ovakvih prilika za darivanje bude što više u budućnosti”, poručila je doktorica Gubić Plemić.

prijedorgrad.org