Boračka organizacija grada Prijedora ocjenjuje da nikakav međunarodni dan bijelih traka ne postoji i da bi trebalo zabraniti održavanje skupova koje različite organizacije i neformalne grupe žele da organizuju u isto vrijeme i na istom mjestu u ovom gradu 31. maja.

“Ne postoji nikakav međunarodni dan bijelih traka. Po nama bi bilo najbolje da se to zabrani ili da se izmjesti u neko drugo mjesto. Mislimo da da nije dobro ono što spremaju neke druge organizacije isti dan u ovom gradu i da je to rizik i za jedne i za druge. Ovaj grad nije zaslužio da se bilo šta dešava ružno što se tiče međunacionalnih odnosa”, smatra Predsjednik ove organizacije Zoran Predojević.

On kaže da je na redovnoj skupštini Boračke organizacije grada Prijedora bilo prigovora na obilježavanje 1. marta u Prijedoru.

“Članovi naše skupštine tražili su da se dostavi informacija ko je odobrio da se to održi. Mi smo i tada reagovali, rekli da to nije primjereno, a smatramo da je to pitanje politike da riješi taj problem”, poručuje Predojević.

Na sjednici je rečeno da je jedan od prioritetnih zadataka Boračke organizacije Republike Srpske za ovu godinu uhvatiti se u koštac sa socijalnim problemima demobilisanih boraca.

Usvojeni su jednoglasno izvještaj o radu za prošlu i plan rada za ovu godinu, kao i prateći finansijski akti.

Skupštini je prethodilo polaganje vijenaca na spomenik borcima poginulim u Odbrambeno-otadžbinskom ratu “Za krst časni”.

SRNA
Foto – kozarski.com