Kako Insajder saznaje, u bazi podataka PDP se nalazi svega 32 člana od 112 lica juče potpisanih na zahtjeve nekolicine članova Gradskog odbora PDP Prijedor upućenih organima stranke.

Informaciju nam je potvrdila portparolka PDP-a Anja Petrović.

– Tačno, u našoj bazi podataka nema, ne postoji, tih 80 osoba koje se nalaze na spisku navodnih 112 članova koji, ukoliko se ne ispune zahtjevi troje ljudi, od kojih je jedno i isključeno iz stranke, napuštaju PDP.

Prvi zaključak koji se može izvesti jeste da im je SNSD ustupio neke svoje spiskove da bi pojačali utisak i pojedincima vratili usluge za djelovanje u njihovu korist tokom izbora i da je dio spiska lažiran. Smiješan pokušaj manipulacije javnosti, jer sve izađe na vidjelo. Bilo kako bilo, Predsjedništvo PDP je odavno donijelo zaključak da nema koaliranja sa SNSD, pa kome se to ne sviđa, neka slobodno ide, rekla je Petrovićeva.

Iz ovoga proizilazi zaključak da se radi o falsifikatu i da će, kako saznajemo, biti podnijete krivične prijava za falsifikovanje i lažiranje.

Prema informacijama do kojih je došao Insajder, prijave će biti podnijete protiv Anđić Branka, pod rednim brojem 13 na spisku, koji je član Gradske izborne komisije, a po zakonu ne može biti član partije.

Iz PDP-a ističu da se centrali stranke javio veliki broj “potpisnika” koji tvrde da su prisiljeni od strane Dalibora Grabeža, direktora Komunalnog preduzeća da se prisilno potpišu na spisak i ističu da je to krivično djelo.

Naša redakcija je pokušala stupiti u kontakt sa Daliborom Grabežom koji je kratko prokomentarisao da je na putu u Srbiji i da nema vremena za izjavu.

insajder.in