Rekonstruisana Ulica majora Milana Tepića otvorena je danas za saobraćaj.

Zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević izjavio je da je rekonstrukcija ove saobraćajnice u centru grada kapitalni projekat na zadovoljstvo svih građana Prijedora.

“Ovo je nešto što smo počeli raditi prije tri mjeseca i ponoviću opet ovo nije predizborna kampanja. Nije razlog to nego smo ovo uradili zato što smo to trebali uraditi davno”, rekao je Kovačević.

On je podsjetio da je vrijednost radova nešto više od 800.000 KM i da je investicija obuhvatila zamjenu kanalizacione i vodovodne mreže, svih instalacija, rekonstrukciju nosećeg asfaltnog sloja i drvored.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove Dragoslav Kabić rekao je da je ostalo još nekih detalja koje treba završiti poput eksterijera oko saobraćajnice i rasvjete.

“I to će biti za nekih 10-15 dana. Ostaje nam još nekih sitnih detalja, ali smo odlučili da danas otvorimo ulicu iz razloga, evo, dolazi nam vrijeme novogodišnjih i božićnih praznika, očekujemo veliki priliv dijaspore i želimo da omogućimo normalno funkcionisanje saobraćaja u ovom dijelu grada”, naveo je Kabić.

On je podsjetio da je ovo prvi segment projekata koje je Gradska uprava planirala i da slijede rekonstrukcija gradskog stadiona i izrada pomoćnog terena, rekonstrukcija ulice Mitropolita Petra Zimonjića, izgradnja vrtića u naselju Pećani, izgradnja pristupne saobraćajnice do vrtića i izgradnja garaže sa 560 parking mjesta na platou kod rudničkih zgrada.

“Ne bih baratao ciframa. Mi imamo pojedinačno, otprilike, sad, po nekom idejnom rješenju, vrijednost ove garaže je oko pet miliona maraka, rekonstrukcija ulice Mitropolita Petra Zimonjića oko 50.0000 KM, izgradnja vrtića oko 300.000 KM. Znači, to će biti sredstva koja ćemo mi kandidovati i u budžet grada i prema Vladi Republike Srpske da nam ona pomogne u onim dijelovima gdje ne može gradski budžet izdržati sam”, dodao je Kabić.

Radenko Crnogorac, direktor preduzeća “Prijedorputevi” koje je izvodilo radove, rekao je da se radilo u septembru, oktobru i novembru kada se očekivalo lošije vrijeme, a da je uprkos tome ispoštovan ugovoreni rok od 90 dana.

“U saradnji sa Gradskom upravom Prijedor danas puštamo saobraćaj i otvaramo parkinge u ovoj ulici. Ostali su još neki detalji kojiće se raditi u zonama trotoara i mi ćemo to završiti u narednih par dana i kompletirati sve detalje na ovoj ulici”, dodao je Crnogorac.

prijedorgrad.org