U Prijedoru je danas puštena u rad besplatna < Wi-Fi > zona koja pokriva Trg majora Zorana Karlice ispred tržnog centra Patrija.

Šef Odsjeka za komunalne poslove i zaštitu životne sredine grada Prijedora Branko Švraka rekao je da je besplatan internet omogućen zahvaljujući saradnji grada Prijedora i agencije “Led Media”.

“Instalirana je profesionalna oprema koja će omogućiti građanima i drugim posjetiocima da imaju besplatan internet u toku cijele godine u svim vremenskim uslovima čime se podiže kvalitet života i kvalitet poslovanja lokalnog stanovništva”, rekao je Švraka novinarima u Prijedoru.

Menadžer razvoja Agencije “Led media” Milan Šljokavica je novinarima potvrdio da je ovaj process realizovan u saradnji sa Gradskom upravom Prijedora.

“Svi građani, turisti i posjetioci grada Prijedora imaće priliku da se konektuju da brzu internet mrežu koja je konstantno u upotrebi na javnom prostoru i ovaj sistem koji smo pustili je realizovan pomoću profesionalne opreme”, istakao je Šljokavica.

On je dodao da je ta oprema pružila mogućnost korištenja internet većem broju ljudi .

“U slučaju nekih velikih događaja koji se organizuju na trgu , svi građani će moći da se povežu na internet i da koriste sve benefite takvog internet pristupa”, rekao je Šljokavica.

On je dodao da je trenutno mrežom pokriven trg i da im je u budućnosti plan da se ta zona proširi za dodatnih par segmenata kako bi bio pokriven uži centar grada.

“To će biti veoma značajno radi pružanja potrebnih i korisnih informacija turistima,ali i doprinos procesu digitalizacije koji provodi Gradska uprava budući da određene usluge može da pruži i putem interneta”, naglasio je Šljokavica.

Kapacitet mreže je 5.000 simultanih konekcija.

prijedorgrad.org