Koalicioni partneri prijedorskog SNSD odlučili su da njihov zajednički kandidat za gradonačelnika Prijedora na prijevremenim izborima bude Slobodan Javor.

Ovo je odlučeno na današnjem sastanku predsjednika Gradskih odbora SNSD, US, NPS, SPS, DEMOS, SP, NDP i Prve SDS.

Predsjednik GO SNSD Prijedor Saša Bursać je podsjetio da su sve ove partije potpisale koalicioni sporazum za lokalne izbore 2020. godine.

– Imali smo veliki broj sastanaka i prije ovoga danas, odlučili smo da zajednički kandidat bude Slobodan Javor. Neću reći da smo se dogovorili, jer ćemo se još jednom vratiti u svoje stranačke baze i usaglasiti kandidata – naveo je Bursać.

On je dodao da GO SNSD večeras ima sjednicu na kojoj će Javor biti predložen kao kandidat za gradonačelnika Prijedora. Bursać kaže da kandidat mora biti opšte prihvatljiv za sve koalicione partnere, ali i za građane.

Predstavnici SPS koji su juče bili najavljeni kao potpisnici sporazuma sa opozicijom i nisu došli, danas su pokazali da su ipak uz prijedorski SNSD.

Bursać je naveo da je SPS dio koalicije više od godinu dana i da su na izborima 2020. zaslužni za veći broj glasova koje je tada osvojio kandidat SNSD.

– Drago mi je da je Duško Miletić tu, znam da ima problema i sa republičkog nivoa, ne želimo da Prijedor stagnira, rekao sam mu da su mu vrata širom otvorena na lokalnom nivou – rekao je Bursać.

Predsjednik Gradskog odbora SPS Prijedor Duško Miletić je izjavio da je Glavni odbor ove stranke ranije odlučio da svaki Gradski odbor odlučuje samostalno na lokalnom nivou sa kim sarađuje, te da će tokom vikenda biti održana nova sjednica Glavnog odbora SPS.

Predsjednik GO DEMOS Zlatko Ritan je rekao da je ova partija bila dio vlasti prošlih 10 mjeseci.

– Podržavamo politiku razvoja i unapređenja i molim sve kandidate da ne vode kampnju koja liči na rijaliti -poručio je Ritan.

Predsjednica GO NPS Prijedor Olivera Brdar kaže da je ovaj odbor već odlučio da će podržati kandidata SNSD na izborima.

Predsjednik GO US Nenad Mejakić je rekao da je lokalna vlast ostvarila dobre rezultate prošlih mjeseci.

– Pokušaćemo da vratimo status Prijedora koji je bio centar regije – poručio je Mejakić.

Ostvarene rezultate rada bivšeg gradonačelnika iz SNSD pohvalila je i predsjednica GO NDP Prijedor Silvi Milinović i potvrdila podršku ove partije kandidatu iz SNSD.

Predsjednik Prve SDS Borislav Marić je rekao da kandidat SNSD Dlobodan Javor zaslužuje podršku ove partije.

– Razgovarali smo i radi se o mladom čovjeku koji ima volju, energiju i želju da to zajedno sa nama iskoristi u pozitivnom smislu da vratimo Prijedor na mjesto koje je imao prije 20 godina – istakao je Marić.

Predsjednik Gradskog odbora SP Prijedor Igor Kneginjić podsjetio je da je politička saradnja ove partije sa SNSD počela prije dvije i po decenije.

– Slobodan Javor je mlad je kandidat, energičan, principijelan u svojim stavovima i mi ćemo ga podržati -rekao je Kneginjić.

Dodao je da očekuje da će sa pobjedom kandidata ove koalicije biti nastavljeni projekti u Prijedoru koji su u toku kao i oni koji se realizuju sa republičkog nivoa i da dokažu da grad na Sani ima perspektivu.

srpskainfo.com