Dječiji vrtić “Radost” u Prijedoru početkom mjeseca sproveo je anketiranje roditelja i utvrdio da 51 porodica, od 469 aktivnih korisnika usluga vrtića, ima bar jednog nezaposlenog roditelja.

“Bez obzira na nastale porodične okolnosti, pomenuti korisnici uredno izmiruju ugovorne obaveze prema našoj ustanovi”, navodi se u odgovoru ove predškolske ustanove na pitanje odbornika Skupštine grada da li sva djeca koja pohađaju javni vrtić ispunjavaju uslove za to.

Iz Vrtića “Radost” navode da od 313 djece prijavljene na posljednjem konkursu samo jedno nije ispunjavalo uslove, dok su ostale prijave vrednovane prema priloženoj dokumentaciji, dostupnoj arhivi ranijih prijava, procjeni komisije i stručnog tima, te ostalim okolnostima propisanim odgovarajućim pravilnikom.

“U skladu sa zakonskim ograničenjima broja djece po uzrasnim grupama i višegodišnjim problemom nedostatka boravišnih kapaciteta, u Dječijem vrtiću `Radost` Prijedor za sve zainteresovane korisnike, i ove radne godine, nažalost, oko 150 prijavljene djece nije upisano u vrtić”, piše u dopisu.

SRNA
Foto – ilustracija