Mnogi Prijedorčani koji su se nešto prije 13 časova zatekli na malom gradskom trgu sa radoznalošću su gledali kako se vozilo Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor provlači između lokala i stolova u bašti jednog lokala.

Pomislili su neki od njih i da je u pitanju požar ili nešto slično i da vatrogasci žure na intervenciju.

Kada su pojedini vidjeli da ispred jednog od lokala iz vozila izlazi vatrogasac “naoružan” cvijećem u jednoj i malom kutijicom za nakit u drugoj ruci, umjesto zabrinutosti na licima se pojavio osmijeh.

Glavni akter ove priče, mladi Prijedorčanin Goran Zdjelar jeste bio u žurbi, ali samo iz razloga što se radilo o nečemu što će odrediti njegov život u budućnosti.

Nekoliko trenutaka kasnije, 28-godišnji vatrogasac je u butiku “Legend” kleknuo ispred svoje iznenađene djevojke Svjetlane Brdar i zaprosio je.

Nije se dugo čekalo na njen potvrdan odgovor, a prsten se našao na pravom mjestu, nakon čega je slijedio i prvi vjerenički poljubac.

Stigle su čestitke i od Goranovog kolege sa “intrervencije” Nikole Rajilića.

-Zabavljamo se već dvije godine i četiri mjeseca i odlučio sam da je zaprosim na njen 25. rođendan. Vatrogasac sam već šest godina, fudbalom se bavim i mnogo duže. Svjetlana razumije moje zanimanje a redovan je i gledalac na svim domaćim mečevima mog kluba. Želio sam da moja prosidba bude malo drugačije pa sam se dvoumio kako to da uradim. Pošto je njen rođendan padao u radne dane, opredijelio sam se da ima veze sa mojim poslom. Zahvaljujući razumijevanju komandira TVSJ Radovana Martića, imao sam priliku da na kratko izađem iz vatrogasnog doma i pod punom opremom zaprosim svoju djevojku. Presretan sam da je sve dobro ispalo, da je prsten na njenoj ruci, a nakon proslave vjeridbe i rođendana sigurno ćemo početi razmišljati i o svadbi – rekao nam je Goran.

Da je iznenađenje uspjelo vidjelo se po Svjetlaninoj reakciji.

-Vjeridbu nisam očekivala, tačnije, nisam mogla ni da naslutim da će da se desi baš danas. Nisam mogla ni da zamislim da ću doživjeti ovako divno, takoreći filmsko iznenađenje. Ovo će mi biti jedan od najljepših doživljaja u životu i najljepša uspomena. Srećna sam i još uvijek pod utiskom od svega što se desilo – rekla nam je mlada Prijedorčanka.

Goranu i Svjetlani želimo da dožive još ovako lijepih uspomena, da se raziđu ovi oblaci od korone pa da možda već dogodine naprave i svadbu.

Tekst i foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com