Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović boravi u posjeti najvećem gradu sjevernog Banata, Kikindi, povodom kulturno-gastronomske manifestacije 36. “Dani ludaje”.

Bila je to prilika da gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač ugosti gradonačelnike i načelnike iz bratskih lokalnih zajednica Srbije i Bosne i Hercegovine, ali i da se porazgovara o proširivanju dosadašnje saradnje.

“Prijedor i Kikinda već su dugo godina prijateljski gradovi i uzajamno se obilazimo. Prvi put prisustvujem ovoj manifestaciji i oduševljen sam načinom organizacije. Ovo je prilika i da porazgovaram s gradonačelnikom Kikinde o razvijanju saradnje u oblasti privrede i turizma, što je veoma značajno za oba grada. I mi i oni raspolažemo privrednim potencijalima koje možemo uzajamno iskoristiti”, rekao je Pavlović.

Kikinda svojim tradicionalnim manifestacijama privlači veliki broj posjetilaca, a Prijedor ima planinu Kozaru koja je takođe privlačna turistima.

Uspostavljanjem kontakata između dviju turističkih organizacija, moglo bi se raditi i na pripremanju zajedničkih manifestacija, rekao je Pavlović.

Ovogodišnji “Dani ludaje” trajali su četiri dana, a završavaju danas.

Manifestacija je prepoznatljiva po “banatskom fruštuku”, evropskom kutku, karnevalu mališana te koncertima poznatih muzičkih zvijezda.

I, naravno, po ludaji, koju u Kikindi nazivaju i banatskom kraljicom.

kozarski.com