Štab za vanredne situacije grada Prijedora održao je danas sjednicu u užem sastavu na kojoj je razmatrana trenutna epidemiološka situacija kada je u pitanju borba sa korona virusom.

Prezentovani su alarmantni podaci o koji govore o pogoršanoj epidemiološkoj situaciji, odnosno o broju zaraženih i preminulih u Prijedoru.

U saopštenju Štaba nakon sjednice navodi se da je broj građana pozitivnih na korona virus prve sedmice u martu bio 31, tokom druge sedmice 64 a na kraju treće njih 68.

Tokom februara preminula su dva lica iz Prijedora, a od početka marta do danas umrlo je osam naših sugrađana.

Gradonačelnik Pavlović, ujedno i komandant Štaba, istakao je da podržava juče donesene pooštrene mjere od strane Republičkog štaba za vanredne situacije koje su danas stupile na snagu.

Kada je u pitanju poštivanje epidemioloških mjera, policija, inspekcija i komunalna policija, nastavljaju kontrole u povećanom obimu.

Nadzor i kontrole se odvijaju kao zajedničke, ali i kao samostalne intervencije.

U dane vikenda kontrole poštivanja epidemioloških mjera su donijele manji broj prekršajnih prijava zbog nenošenja maski ili neodržavanja fizičke distance u zatvorenom prostoru.

-Gradska uprava Prijedor je tokom vikenda izvršila dezinfekciju prostorija svih javnih ustanova, kao i svih objekata Vrtića “Radost”. Narednog vikenda izvršiće se dezinfekcija i svih privatnih vrtića – navodi se u saopštenju Štaba poslije sjednice.

Predstavnici zajednica etažnih vlasnika i privatnih domaćinstava mogu preuzeti bočice sa izosanom u zgradi Gradske uprave kako bi mogli izvršiti dezinfekciju.

Štab za vanredne situacije grada Prijedora nastavlja svakodnevno praćenje epidemiološke situacije.

Priredio – www.prijedordanas.com