Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović razgovarao je danas sa rukovodstvom “Vodovoda” o mogućim projektima kojim će zajedno aplicirati u programu ekonomskog i ekološkog razvoja – MEG i drugim eksternim izvorima finansiranja, s ciljem rješavanja problema u vodosnabdijevanju.

Pavlović je rekao da podrška Gradske uprave ni ove godine u budžetu grada neće izostati jer “Vodovod” ima dugovanja za električnu energiju koja su nastala unazad dvadesetak i više godina.

“Naša je obaveza da pomognemo `Vodovodu` da nastavi normalno da funkcionisanje i da gradi nove vodovodne linije koje su neophodne građanima”, izjavio je Pavlović novinarima.

On je najavio da će u narednom periodu imati sastanke i sa ostalim direktorima preduzeća iz nadležnosti grada, te napomenuo da je današnji sastanak inicirao “Vodovod”.

Direktor “Vodovoda” Vlado Reljić rekao je da ima mnogo tema za razgovor i problema, među kojima je reprogram duga za struju, gdje je u posljednje dvije godine pomagao grad.

“U okviru MEG projekta predviđeno je da se usvoji nova odluka o vodovodu i kanalizaciji, predviđeno je da se usvoje nove tarife i tarifna metodologija”, naveo je on.

Reljić je objasnio da je plan da se do 2025. godine dođe do zajedničke cijene za sve kategorije potrošača – za domaćinstva, zanatski sektor i industriju.

On je dodao da će “Vodovod” još snažnije pružiti podršku razvoju komunalne infrastrukture izradom neophodne projektne dokumentacije, bez čega nema ni projekata.

SRNA