Grupa humanih Prijedorčana, koji su se dokazali u prikupljanju novca za liječenje djece organizovanjem bazara i tombole, sada pomoć prikupljaju putem Fejsbuk grupe Licitacije Prijedor, koja broji više od 1.150 ljudi, a samo u proteklih sedam dana priključilo im se oko 300 novih članova.

Ova “Fejsbuk” grupa osnovana je 28. decembra, a sinoć su primili pomoć jedne humane grupe omladinaca od 520 KM koje su između sebe u svojoj organizaciji skupili.

Iz grupe “Licitacije Prijedor” napominju da grupa omladinaca želi da ostane anonimna, a njihovu fejsbuk grupu su prepoznali kao nekoga ko će taj iznos poslati na pravu adresu.

Grupu vode Jovana Đaković, Dragana Balaban Vrabičić, Nemanja Mandić, Branka Stjepanović, Jelena Kondić i Dragana Đuričić, koji su aktivizam sa ulice preselili u onlajn sferu.

Ovi aktivisti su na bazaru 20. novembra prikupili 19.500 KM za Minju Matić iz Kragujevca, a na tomboli 28. decembra 3.000 evra za Olivera Pal Gajodija iz Subotice.

Putem “Fejsbuk” grupe oni su za mjesec dana rada prikupili po 400 evra još i za Miju Mujadžić iz Cazina, Anđelinu Veselinović iz Beograda, za Đorđa Todorovića iz Kuršumlije i za Milana Šarića iz Banjaluke.

Sa najnovijom donacijom od 520 KM već su blizu narednog cilja da ponovo prikupe simboličan iznos od 400 evra tako što će na ovu cifru svi zajedno dodati još malo i ubrzo će taj iznos uplatiti nekom djetetu kojem je najhitnije.

“Hvala omladincima i hvala svima vama što se družite sa nama. Bez vas sve ovo ne bi bilo moguće”, poručili su iz grupe Licitacije Prijedor.

Grupa funkcioniše tako što privrednici, preduzetnici i fizička lica daruju svoje proizvode i usluge. Administratori grupe formiraju najnižu cijenu, a članovi grupe nude taj ili veći iznos i takmiče se. Građani tako dolaze do usluga i proizvoda novcem kojim bi ih inače kupovali, samo taj novac ide za liječenje djece, a donatorima se povećava ugled jer učešćem potvrđuju društvenu odgovornost, a time povećavaju konkurentnost na tržištu.

“Pozivamo poslovne subjekte koji do sada nisu bili sa nama, da doniraju svoje usluge i proizvode, a one koji jesu da to nastave činiti. Pozivamo sve sugrađane da se pridruže grupi, da učestvuju u licitacijama i da nastavimo druženje sa plemenitim ciljem”, poruka je aktivista ove grupe.

Dva puta sedmično organizuje se primopredaja kupona i proizvoda – jednom vikendom, a jednom u radne dane, o čemu se objave nalaza u grupi.

Grupa je zatvorena i pristupiti joj se može jednim klikom, nakon čega administratori ljudima iz Prijedora odobravaju pristup.

SRNA